Un milion de stele

Centrul Diecezan Caritas Iași are bucuria de a vă invita vineri, 17 Octombrie 2014,  la cea de-a opta ediție a campaniei „Un milion de stele”.
un lemilion de st

Evenimentul se va desfășura în următoarele locații:
1.
Iași - Palas Iași, ora 18.00

2.       Iugani, Com Mircești, - Biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regină", ora 19.00

3.       Răchiteni, Com Răchiteni - Biserica "Sfântul Anton de Padova", ora 18.00

4.       Hălăucești, Com Hălăucești - Biserica "Naşterea Sfintei Fecioare Maria", ora 18.00

5.       Săveni, com Gropnița, -Biserica  "Sfântul Mihail", ora 18.00

6.       Onești - Biserica ”Sfânta Tereza”, ora 19.00

7.       Satu Nou, jud Bacău - Biserica "Sfântul Mihail" , ora 18.00

8.       Călugăreni, com Dămienești - Biserica ”Schimbarea la față a lui Isus”, ora 17.00

9.       Suceava - Biserica ”Sf. Ioan Nepomuk ”, ora 19.00

10.   Huși - Strada General Teleman, ora 18.00

11.   Săbăoani - Biserica „Sfântul Mihail Arhanghelul”, ora 18.00

„Un milion de stele” reprezintă un eveniment cu tradiție în alte țări ale lumii, în România fiind organizat pentru prima dată de asociația „Centrul Diecezan Caritas Iași” in anul 2007. În fiecare an campania este organizată având o temă specifică, obiectivele acesteia fiind de promovare a solidarității dintre oameni și de manifestare a dorinței acestora pentru consolidarea unei societăți incluzive și drepte.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza membrii comunității pentru a-și manifesta  solidaritatea față de cei nevoiași. Fondurile obținute în cadrul acestei campanii vor fi direcționate pentru asigurarea îngrijirii socio-medicale pentru 1523 de persoane vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu, din 15 localități din regiunea Moldovei.

În timpul evenimentului, în semn simbolic, se aprind lumânări, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o declarație de solidaritate din partea participanților sau o persoană aflată în nevoie.

Pr. Egidiu Condac