Noutăți și evenimente

Conferință lansare proiect A.M.I.C. - Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate Conferință lansare proiect A.M.I.C. - Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate Marți, 20 Martie 2018 Conferință lansare proiect A.M.I.C. - Acțiuni Multiple și Integrate pentru...
Târgu FRUMOSS-lansare proiect Târgu FRUMOSS-lansare proiect Miercuri, 14 Martie 2018 Marți, 13 martie 2018, a avut loc, la primăria orașului Târgu Frumos, lansarea...
Invitatie conferinta de deschidere proiect FRUMOSS Invitatie conferinta de deschidere proiect FRUMOSS Luni, 12 Martie 2018   InvitațieMarți, 13 martie 2018, ora 13.00Sediul Primăriei Târgu Frumos,...
O floare pentru o viață-ediția a 16-a O floare pentru o viață-ediția a 16-a Vineri, 09 Martie 2018    Centrul Diecezan Caritas Iași a avut deosebita plăcere ca prin intermediul...
Anunț recrutare grup tintă A.C.C.E.S. Anunț recrutare grup tintă A.C.C.E.S. Joi, 08 Martie 2018     E timpul să îți deschizi propria afacere! E simplu, e gratuit! ...
O floare pentru o viață-ediția a 16-a Miercuri, 07 Martie 2018 Centrul Diecezan Caritas Iași, prin programul Centrul de Resurse pentru Copii...
26 februarie 2018, întâlnire în cadrul Secțiunii pentru Activități Socio Caritative 26 februarie 2018, întâlnire în cadrul Secțiunii pentru Activități Socio Caritative Luni, 05 Martie 2018   ...Adevăr vă spun: tot ce aţi făcut unuia dintre fraţii Mei, cei...

 

A devenit o tradiție pentru Centrul Diecezan Caritas Iași, ca înainte de sărbătorile mari din an (Paște, Crăciun), să ofere beneficiarilor pachete cu alimente de bază, neperisabile.

 

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu a desfășurat acțiuni de binefacere constând în oferirea de pachete cu alimente, persoanelor de vârsta a treia, imobilizate la pat sau la domiciliu, care se confruntă zilnic cu diverse probleme de natură materială, financiară, socială, medicală, și transmiterea unor gânduri bune și urări specifice acestei sărbători din partea membrilor echipei. Scopul evenimentului este acela de a acorda suportul necesar persoanelor vârstnice în vederea depășirii dificultăților socio-materiale și trăirii în liniște a bucuriei Pascale.

 

Mulțumim S.C. Conex Distribution S.A. pentru suportul material acordat și le transmitem o parte din bucuria celor pe care i-am vizitat.

Centrul Diecezan Caritas Iaşi acţionează în Dieceza de Iaşi de peste 25 de ani în domeniul serviciilor sociale comunitare, având drept scop caritatea creştină.

 

Mii de persoane (copii din familii foarte sărace, copii şi tineri cu dizabilităţi, persoane imobilizate la pat sau la domiciliu, tineri aflaţi în situaţii de risc) primesc anual sprijin din partea organizaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi.

Prin intermediul campaniei “Descoperă Caritatea” Direcționează 2% din impozitul pe venit către Centrului Diecezan Caritas Iași, ce se desfăşoară până pe 25 mai 2016, puteţi să ne susțineți să ajutăm la rândul nostru pe cei care au cea mai mare nevoie de sprijin.

 

Fiecare salariat care plăteşte impozit la stat poate să direcţioneze 2% din acest impozit prin completarea unui simplu formular - declaraţia de venit.

 

Conform Codul Fiscal, impozitul pe salariu v-a fost deja reţinut în fiecare lună din anul 2015. În cazul în care optați pentru ca acești bani să rămână în comunitate, noi vă propunem să sprijiniți programele umanitare ale asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, altfel vor merge către bugetul central şi se pot pierde. Decizia vă aparţine în totalitate.

 

Redirecționarea acestor 2% din impozitul pe venit poate fi considerată o dovadă de responsabilitate socială, de spirit civic și caritabil.

 

Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi formularele oficiale: declaraţia 230 (dacă aţi avut în 2015, venituri numai din salariu) sau declaraţia 200 (dacă aţi avut în 2015 venituri atât din salariu, cât şi din alte surse sau numai venituri din alte surse: activităţi independente, drepturi de autor etc.).

 

Declaraţia 230 o găsiţi la sediile Caritas din Iaşi (Str.Sărărie 134, Str.Oltea Doamna Nr.3), Iugani, Hălăucești, Răchiteni Săveni jud. Iași, Huşi, Suceava, Săbăoani, Buruienești-jud. Neamț, Onești, Pârgărești, jud. Bacău. De asemenea puteți solicita formulare, în vederea direcționării către Centrul Diecezan Caritas Iași de la sediile parohiale din dieceză sau pe site-ul www.caritas-iasi.ro.

În declaraţiile oficiale completaţi rubricile: Datele dumneavoastră de identificare şi Datele de identificare ale entităţii non-profit:

Denumire entitate nonprofit:
CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI

Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit:
4488681

Cont bancar (IBAN):
RO36BRDE240SV08119112400

Suma corespunzătoare celor 2% din impozit va fi completată de către organele fiscale.

Formularul completat îl puteţi depune personal sau îl puteţi trimite prin poştă, prin scrisoare recomandată, la adresa Centrul Diecezan Caritas Iaşi, str. Sărărie, 134, 700116-Iaşi, sau la Direcţia Finanţelor Publice din localitatea de domiciliu, până la 25 mai 2016.

Descarcă de aici declarațiile:  

Download Formularul 230

Download Formularul 200

 Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Ursan Mariana (tel. 0232/210085 şi 0729/550049) sau prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Subcategories

Articolele din caritas pretutindeni.

Secțiuni

Cauta programe

Newsletter

Fii sigur ca nu pierzi niciun eveniment. Inscrie adresa ta de e-mail pentru a fi anuntat din timp.

Contacteaza-ne

E simplu sa ne gasesti, asteptam apelul tau.

Conecteaza-te cu noi

Suntem si pe aceste retele. Urmareste-ne si ramai conectat.