Noutăți și evenimente

Oportunitate de formare pentru specialiștii din domeniul social Oportunitate de formare pentru specialiștii din domeniul social Marți, 16 Ianuarie 2018   Centrul Diecezan Caritas Iași prin intermediul proiectului D.A.R.E., proiect...
Anunt începere nou proiect la Centrul Diecezan Caritas Iași Marți, 16 Ianuarie 2018 Centrul Diecezan Caritas Iași anunață începerea proiectului ACCES – An...
Anunţ de angajare - Centrul de Îngrijire la Domiciliu Iași Marți, 16 Ianuarie 2018 Centrul Diecezan Caritas Iaşi, anunţă scoaterea la concurs pentru posturile:...

A devenit o tradiție pentru Centrul Diecezan Caritas Iași, ca înainte de sărbătorile mari din an (Paște, Crăciun), să ofere beneficiarilor pachete cu alimente de bază, neperisabile.

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu a desfășurat acțiuni de binefacere constând în oferirea de pachete cu alimente, persoanelor de vârsta a treia, imobilizate la pat sau la domiciliu, care se confruntă zilnic cu diverse probleme de natură materială, financiară, socială, medicală, și transmiterea unor gânduri bune și urări specifice acestei sărbători din partea membrilor echipei. Scopul evenimentului este acela de a acorda suportul necesar persoanelor vârstnice în vederea depășirii dificultăților socio-materiale și trăirii în liniște a bucuriei Pascale.

Mulțumim S.C. Conex Distribution S.A. pentru suportul material acordat și le transmitem o parte din bucuria celor pe care i-am vizitat.

Centrul Diecezan Caritas Iaşi acţionează în Dieceza de Iaşi de peste 25 de ani în domeniul serviciilor sociale comunitare, având drept scop caritatea creştină.

Mii de persoane (copii din familii foarte sărace, copii şi tineri cu dizabilităţi, persoane imobilizate la pat sau la domiciliu, tineri aflaţi în situaţii de risc) primesc anual sprijin din partea organizaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi.

Prin intermediul campaniei “Descoperă Caritatea” Direcționează 2% din impozitul pe venit către Centrului Diecezan Caritas Iași, ce se desfăşoară până pe 25 mai 2016, puteţi să ne susțineți să ajutăm la rândul nostru pe cei care au cea mai mare nevoie de sprijin.

Fiecare salariat care plăteşte impozit la stat poate să direcţioneze 2% din acest impozit prin completarea unui simplu formular - declaraţia de venit.

Conform Codul Fiscal, impozitul pe salariu v-a fost deja reţinut în fiecare lună din anul 2015. În cazul în care optați pentru ca acești bani să rămână în comunitate, noi vă propunem să sprijiniți programele umanitare ale asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, altfel vor merge către bugetul central şi se pot pierde. Decizia vă aparţine în totalitate.

Redirecționarea acestor 2% din impozitul pe venit poate fi considerată o dovadă de responsabilitate socială, de spirit civic și caritabil.

Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi formularele oficiale: declaraţia 230 (dacă aţi avut în 2015, venituri numai din salariu) sau declaraţia 200 (dacă aţi avut în 2015 venituri atât din salariu, cât şi din alte surse sau numai venituri din alte surse: activităţi independente, drepturi de autor etc.).

Declaraţia 230 o găsiţi la sediile Caritas din Iaşi (Str.Sărărie 134, Str.Oltea Doamna Nr.3), Iugani, Hălăucești, Răchiteni Săveni jud. Iași, Huşi, Suceava, Săbăoani, Buruienești-jud. Neamț, Onești, Pârgărești, jud. Bacău. De asemenea puteți solicita formulare, în vederea direcționării către Centrul Diecezan Caritas Iași de la sediile parohiale din dieceză sau pe site-ul www.caritas-iasi.ro.

În declaraţiile oficiale completaţi rubricile: Datele dumneavoastră de identificare şi Datele de identificare ale entităţii non-profit:

Denumire entitate nonprofit:
CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI

Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit:

Cont bancar (IBAN):
RO36BRDE240SV08119112400

Suma corespunzătoare celor 2% din impozit va fi completată de către organele fiscale.

Formularul completat îl puteţi depune personal sau îl puteţi trimite prin poştă, prin scrisoare recomandată, la adresa Centrul Diecezan Caritas Iaşi, str. Sărărie, 134, 700116-Iaşi, sau la Direcţia Finanţelor Publice din localitatea de domiciliu, până la 25 mai 2016.

Descarcă de aici declarațiile:

Download Formularul 230

Download Formularul 200

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Ursan Mariana (tel. 0232/210085 şi 0729/550049) sau prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Subcategories

Articolele din caritas pretutindeni.

Secțiuni

Cauta programe

Caritas pretutindeni

Newsletter

Fii sigur ca nu pierzi niciun eveniment. Inscrie adresa ta de e-mail pentru a fi anuntat din timp.

Contacteaza-ne

E simplu sa ne gasesti, asteptam apelul tau.

Conecteaza-te cu noi

Suntem si pe aceste retele. Urmareste-ne si ramai conectat.