Articole filtrate după dată: Duminică, 02 Aprilie 2017
03 Aprilie 2017 In Noutati si evenimente

 

Avem onoarea de a vă invita miercuri, 5 aprilie 2017, începând cu ora 11.00, în Sala de Artă și Referințe de la sediul central al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” la lansarea proiectului Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene Iași, partener principal fiind Centrul Diecezan Caritas Iași și își propune să vină în sprijinul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa, din motive medicale sau din alte cauze, prin împrumutul cărților la domiciliul lor. Pentru a beneficia de acest serviciu, persoanele trebuie să fie în evidența unei instituții/ONG care are ca specific activitatea de asistență socială. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi organizate activități cultural-educative care au ca scop dezvoltarea caracterului intergenerațional societal: copiii, tinerii, bătrânii și adulții. Pentru a promova activitățile culturale întreprinse la nivel local și pentru a multiplica impactul lecturii și zona lor de influență, vor fi identificate centrele pentru persoane vârstnice din comunitate și unitățile de învățământ ieșene care au elevi cu nevoi speciale.

 

Un alt aspect avut în vedere este conturarea unei conduite nediscriminatorii, de întrajutorare și promovarea unui comportament condescendent față de toți membrii unei societăți civilizate, indiferent de problematica existențială.

 

Pentru derularea proiectului, un rol decisiv îl vor avea voluntarii implicați. Pornim de la convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

 

La eveniment vor fi prezenți: Mariana Ursan, Director Domeniu Copii, Tineri, Familii al Centrului Diecezan Caritas Iași, Dan Doboș, directorul Bibliotecii Județene Iași, voluntarii implicați, reprezentanți ai ONG-urilor locale, cât și reprezentanți de la Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” și de la Școala Gimnazială Specială „C. Păunescu”.

 

Sperăm să vă alăturați acestui demers și vă așteptăm miercuri, 5 aprilie 2017, ora 11.00, la Sala de Artă și Referințe a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin).

X

Right Click

No right click