Articole filtrate după dată: Marți, 30 Mai 2017
31 Mai 2017 In Noutati si evenimente

Centrul Diecezan Caritas Iaşi organizează în Suceava cursuri de calificare în meseria TEHNICIAN MASEUR cod N.C 3226.3.1 (nivel 3). La finalul acestora se obţine certificat de calificare recunoscut la nivel european.

31 Mai 2017 In Noutati si evenimente

CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI organizează în Iași cursuri de calificare în meseria INFIRMIERĂ - cod N.C. 5132.2.1 (nivel 2). La finalul acestora se obţine certificat de calificare recunoscut la nivel european.

31 Mai 2017 In Noutati si evenimente

 Ultima vinere din lună, sfânta Liturghie dedicată bolnavilor și structurilor socio – caritative care se îngrijesc de cei aflați în suferință

 Episcopia Romano-Catolică Iași prin Oficiul pentru Pastorația Sanitară, în colaborare cu Centrul Diecezan Caritas Iași a organizat sâmbătă, 29 aprilie 2017, o întâlnire cu Asociațiile și Congregațiile din Dieceza de Iași care oferă servicii sociale și medicale persoanelor aflate în suferință.

 La această întâlnire participanții au decis constituirea unei rețele pentru a fi o voce în interesul bolnavilor, pentru a putea face propuneri și sugestii în ce privește legislația și alte aspecte privind funcționarea serviciilor. Scopul înființării rețelei reprezintă colaborarea și susținerea activităților socio-caritative desfășurate la nivel diecezan pentru cei bolnavi prin organizarea de cursuri, pelerinaje, zile de reculegere, etc.

  În cadrul acestei întâlniri s-au propus mai multe acțiuni comune. Una dintre ele este celebrarea sfintei Liturghii în bisericile locale, în fiecare ultimă vinere din lună, cu intenția de rugăciune pentru bolnavi și pentru structurile socio – caritative care se îngrijesc de cei aflați în suferință.

 La Iași a fost celebrată pentru prima dată sfânta Liturghie cu această intenție, vineri 26 mai, în catedrala Sfânta Fecioară Maria Regină cu sprijinul Pr. Eugen Robu – responsabil cu Pastorația Sanitară.  De asemenea, s-au unit cu noi în rugăciune Congregația Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe, Congregația Surorile Providenței, Surorile Benedictine Reparatoare ale Sfintei Feţe a Domnului Nostru Isus Cristos, Surorile Misionare Ale Pătimirii Lui Isus, Surorile Săracilor "Don Morinello".

 Rugăm toate persoanele care lucrează în domeniul sanitar sau asistă persoane bolnave să se unească cu noi în rugăciune la sfânta Liturghie, în fiecare ultimă vinere din lună.

 Atașăm modelul rugăciunii lucrătorului sanitar care se poate recita la această sfântă Liturghie.

 

 

Rugăciunea lucrătorului sanitar

 Doamne Isuse,

 Medic divin, care în viaţa pământească ai demonstrat o predilecţie şi o iubire specială pentru cei care suferă şi care cred în misterul de vindecare, ajută-ne să ne pregătim ca întotdeauna să ameliorăm suferinţele fraţilor noştri. Conştienţi de marea misiune care ne este încredinţată, fă ca în îndeplinirea de zi cu zi a serviciului, să fim un instrument de milostivire şi dragoste. Luminează mintea noastră, ghidează mâinile noastre, fă ca în inimile noastre să avem compasiune și compasiune. Asigură-ne ca în fiecare pesoană să ştim cum să discernem caracteristicile creaţiei divine.

 
Fă-ne Doamne, samariteni buni, gata să acceptăm, să tratăm, să consolăm pe cei pe care îi întâlnim în activitatea noastră. Urmând exemplul sfinţilor, ajută-ne, să oferim o generoasă contribuţie la perfecţionarea constantă a structurilor de ocrotire a sănătăţii.

 
Binecuvântează munca noastră și acordă-ne întotdeauna darul iubirii, de a servi pe fraţii noştri bolnavi ca la sfârşitul pelerinajului nostru pământesc să putem contempla întâlnirea cu Tine în glorioasa Împărăţie cu bucurie şi pace veşnică. Amin

 

 

Adaptată  după rugăciunea medicului catolic 

 Vatican, 29 iunie 2000 Ioan Paul al II-lea

 Antonina Dogariu

 

 

 

 

 

 

 

 

X

Right Click

No right click