CONTRIBUȚIA TA CHIAR CONTEAZĂ

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru o cauză nobilă!

Conform Codului Fiscal, impozitul pe salariu sau pensie ne este reţinut în fiecare lună de către bugetul statului. Acesta este al doilea an în care procentul de 2% s-a marit la 3.5 % pentru entitățile non-profit și unitățile de cult, indiferent de domeniul de activitate.

Salariații și pensionarii pot redirecționa acest impozit pentru susținerea unui caz umanitar din cadrul unei entități pe care au posibilitatea să o aleagă până la data de 15 martie 2020.

Redirecționarea a 3.5 % din impozitul pe venit este o modalitate de a arăta solidaritate față de cei săraci, persoane marginalizate social, singure sau bolnave, recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția socială. Nu costă nimic, nu are vreun impact asupra pensiei sau salariului deoarece suma oricum ar fi mers la stat.

Procedura prin care alegem ca 3,5 % din impozitul datorat statului să revină unei organizații non-profit presupune un efort minim de a completa o hârtie cu câteva date, o dată pe an și de a o trimite către o asociație sau o fundație care are nevoie de acești bani pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.

În cazul în care optați ca acești bani să rămână în comunitate și nu către bugetul central, noi vă propunem să sprijiniți cauza noastră umanitară și anume:

Oferirea unei mese calde zilnice pentru un copil defavorizat, beneficiar al

Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco.

Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco” (din Iași și Buruienești) - este un program al asociației noastre care oferă o formă alternativă de educație prin consiliere psihologică, activități educative și recreative, rechizite și hăinuțe, tabere de vară pentru 50 de copii proveniţi din familii defavorizate de vârstă școlară mică ce traversează o criză provocată de lipsa unor factori de origine psihologică, afectivă și materială.

Pentru copii, Centrul „Don Bosco”, este locul unde găsesc sprijin și afecțiune necondiționată, locul unde cei mici primesc o masă caldă, masă care din păcate, pentru cei mai mulți dintre ei, este singura pe ziua respectivă.

Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi declaraţia 230 cu datele dumneavoastră de identificare:

1       - Descărcați declarația 230 fără împuternicire pe care puteți să o depuneți personal la Direcţia Finanţelor Publice.

2      - Descărcați declarația 230 cu împuternicire pe care puteți să o aduceți sau să o trimiteți prin poștă la adresa Centrul Diecezan Caritas Iaşi, str. Sărărie, 134, 700116-Iaşi.

Suma corespunzătoare  va fi completată de către organele fiscale.

Denumire entitate non-profit:  CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI

Cod de identificare fiscală al entităţii non-profit:  4488681

Cont bancar (IBAN):  RO36BRDE240SV08119112400

Împreună putem contribui la înfăptuirea binelui pentru copiii mai puțin norocoși!

Declaratia 230

Declaratia 230 fara imputernicire