Final de an la C.D.Caritas Iași

18 Decembrie 2014

Joi, 18 decembrie 2014, a avut loc, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași, prezentarea bilanțului anual, al principalelor activități puse în slujba carității.

Și în acest an ne-am bucurat de prezența episcopului Petru Gherghel, alături de distinși oaspeți și colaboratori.

În cuvântul de deschidere, pr. Egidiu Condac, directorul C.D.Caritas Iași, a vorbit despre provocările care apar an de an și cum, prin dăruire și dragoste pentru cei de lângă noi, reușim să aducem alinare, bucurie și speranță în casele beneficiarilor noștri. Nu putem rezolva toate problemele existente dar putem veni în întâmpinarea nevoilor unei categorii largi de beneficiari: copii, tineri, familii, persoane cu dizabilități, vârstnici.

O componentă importantă în munca depusă în slujba beneficarilor este formarea profesională. Astfel, pr. Egidiu Condac a subliniat activitatea celor cinci proiecte de formare și inițiere profesională, care, prin calificările oferite, reduc gradul de autovictimizare al beneficiarilor și cresc totodată șansele acestora de a se integra pe piața muncii.

Apoi, cuvintele au lăsat locul imaginilor. Un joc de culori și sunete, prezentat sub forma unui film retrospectiv, în care personajul principal a fost „valoarea umană”. Alături de colegii noștri de la Caritas Roman și Bacău, am prezentat câte puțin din munca depusă în anul 2014. Scopul a fost de a trece dincolo de cifre și statistici, de prejudecăți și probleme și de a ajunge în casele celor pe care îi avem în grijă.

La sfârșitul prezentării, Preasfințitul Petru Gherghel, păstorul diecezei noastre, a adresat un cuvânt de recunoaștere a valorii muncii depuse de angajații Caritas și de încurajare pentru a continua misiunea caritabilă pe care Centrul Diecezan Caritas Iași o are.

Evenimentul a continuat cu un program de colinde, susţinut de copiii de la Centrul de resurse pentru Copii şi Tineret „Don Bosco”, urmat de impresii şi gânduri de sfârşit de an împărtășite în jurul unei mese festive.

Chiar dacă nu apar în fotografii, toți cei care fac parte din familia „Caritas” sunt la fel de importanți și dăruiesc la fel de mult. Fie că este vorba despre cei aproape 100 de angajați, despre voluntari, donatori, parteneri sau colaboratori, toți sunt slujitorii aceluiași scop: caritatea.

Celor care ne-au fost alături, care ne-au ajutat, care ne-au sprijinit, le mulțumim!

Celor care ne-au chemat le promitem că vom veni în continuare la ei!

Celor care cred în noi le promitem că nu îi vom dezamăgi!

Citit 2430 ori Ultima modificare Vineri, 19 Decembrie 2014 13:14