20 de persoane din Iași vor fi calificate infirmiere!

15 Decembrie 2014

O noua serie de infirmiere au inceput cursurile de calificare in Iasi pe 3 decembrie 2014. Cursurile sunt organizate de Centrul Diecezan Caritas Iași în cadrul proiectului “Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate “.

Proiectul este implementat de Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială în parteneriat cu Asociația Four Change și Centrul Diecezan Caritas Iași. Cursurile de calificare sunt organizate în cele cinci județe din regiunea Nord-Est (Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui) unde este implementat proiectul, pana in prezent fiind in desfasurare mai multe serii insumand 107 participanti.  In luna februarie vor incepe noi serii in Bacau, Neamt, Suceava si Vaslui.

Cursul de adresează femeilor care lucrează deja în domeniul sănătății dar nu dețin o calificare. Astfel că, femeile care vor urma acest curs vor beneficia atât de o calificare, cât și de un certificat de absolvire  recunoscute în Uniunea Europeana. De asemenea, calificarea în domeniul sănătății și asistenței sociale implicit va ajuta la creșterea calității serviciilor în domeniile acestea, și mai ales în mediile în care femeile activează deja.

Obiectivul general al proiectului este consolidarea principiului accesului egal pentru femei și bărbați deopotrivă pe piața muncii și asigurarea accesului egal la ocupare pentru 865 de persoane din regiunile Centru, Vest și Nord-Est în vederea creșterii oportunităților de angajare ale femeilor în domeniul sănătății și social. Cursurile de formare în meseria de infirmier au o durată de 6 luni aducând o serie importantă de beneficii pentru femei. La încheierea cursului, fiecare participant va primi un certificat de calificare și o subvenție în valoare de 600 ron. De asemenea, femeile care au absolvit aceste cursuri vor avea oportunitatea de a face parte din prima asociație profesională pentru infirmiere, asociație ce va avea rolul de a promova și apăra drepturile femeilor calificate ca infirmiere.

Mihaela Condac

Citit 1106 ori Ultima modificare Joi, 15 Ianuarie 2015 23:48