O nouă serie a absolvit la Roman programul de formare profesională "Infirmieră"

23 Iulie 2015

Miercuri 22 iulie, la Roman, județul Neamț, a avut loc examenul de absolvire a cursului de "Infirmieră", organizat în cadrul proiectului POSDRU 144/6.3/S/127320/Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate.  Această serie a cursului de calificare în meseria de Infirmieră a avut perioada de desfășurare între 02.02.2015 și 29.06.2015, fiind cea de-a doua serie formată în acest județ, în cadrul proiectului.

Comisia denumită pentru organizarea și desfășurarea examenului de absolvire a programului de formare profesională "Infirmieră", a fost formată din domnul Dr. Nazaryan Zare - președinte din partea comisiei de autorizare, doamna Roman Laura Lenuța - membru din partea comisiei și doamna Andaraș Maricica - membru din partea Centrului Diecezan Caritas Iași.

După 720 de ore de formare teoretică și practică, beneficiarele au susținut un examen scris și unul oral, pentru a demonstra că au dobândit cunoștințele specifice domeniului în care au fost pregătite. Cele 21 de cursante examinate au absolvit cu brio și vor primi un certificat de calificare nivel II, acreditat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației Naționale, document recunoscut atât în țară cât și peste graniță.

Proiectul european "Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate" are ca și obiectiv principal consolidarea principiului accesului egal pentru toți pe piața muncii și asigurarea accesului egal la ocupare pentru 865 de persoane din regiunile Centru, Vest și Nord-Est în vederea creșterii oportunităților de angajare ale femeilor în domeniul sănătății și social.

Proiectul este implementat de Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială în parteneriat cu Asociația Four Change și Centrul Diecezan Caritas Iași.

Ianău Adina Denora

Responsabil comunicare - POSDRU 144/6.3/S/127320/Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate

Citit 1308 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2015 15:12