Dublă lansare astăzi, în cadrul proiectului IDEAS: CDC SERVICE și CAR-TOP EM , noi structuri de economie socială

19 August 2015

Astăzi, 18 august 2015, la ora 11:30, la sediul de pe strada Livezilor, nr.2, Centrul Diecezan CARITAS Iași a lansat două alte structuri de economie socială: CDC SERVICE (service auto) și CAR-TOP EM (vulcanizare auto), structuri deschise în cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148730 “IDEAS - Incluziune prin Dezvoltare Economică și Antreprenoriat Social.

La eveniment au fost prezenți colaboratori, parteneri, furnizori dar și potențiali clienți din mediul de afaceri, care vor apela la serviciile celor două structuri de economie  socială. De asemenea, la eveniment au fost prezente persoane din cadrul Biroului de Formare al AJOFM Iași și ONG-uri care desfășoară proiecte în domeniul economiei sociale.

O prezență care ne-a onorat a fost Pr. Benone Lucaci, Delegat al Episcopiei Romano -  Catolice din Iași, care a rostit împreună cu toți cei prezenți rugăciuni și care a oficiat sfințirea celor două structuri de economie socială.

Evenimentul a avut ca scop identificarea posibilităților de colaborare cu diverși clienți care vor dori să beneficieze de serviciile de service auto și vulcanizare auto.

Activitățile desfășurate în cadrul societăților sunt:

· lucrări de întreținere periodice și reparații generale

· întrețineri și reparații complexe ale motoarelor, sistemului de rulare și frânare , sistemul de suspensii , articulații, axe de tracțiune, cutii de viteze, diferențiale,  instalații de aer, instalații electrice

· asigurarea rapidă a pieselor de schimb necesare lucrărilor de service

· montarea/demontarea anvelopelor noi, lucru asigurat cu personal tehnic specializat și cu utilaje ultramoderne

· echilibrarea anvelopelor, un serviciu complementar montării anvelopelor fiind indicat a fi executat pentru toate anvelopele, indiferent de dispunerea pe axe sau de gradul de uzură

· reparații anvelope, serviciu asigurat de personalul tehnic specializat, fiind de o mare importanță în siguranța circulației

De asemenea, joi, 20 august 2015, în cadrul aceluiași proiect IDEAS va fi lansată cea de-a patra structură de economie socială, CDC PLAST ( producător de Ambalaje Comerciale și Industriale ), eveniment la care îi așteptăm pe toți reprezentanții comunității.

Proiectul IDEAS este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în cadrul Axei prioritare 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

Mădălina Camelia Ingram – Responsabil Media- Centrul Diecezan CARITAS IAȘI

Citit 1618 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2015 10:30