Atelierul protejat CDC PLAST, a fost lansat astăzi în prezența Episcopului Auxiliar al Diecezei Romano- Catolice de Iași, Aurel Percă

20 August 2015

Centrul Diecezan CARITAS Iași a lansat, în cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148730 “IDEAS - Incluziune prin Dezvoltare Economică și Antreprenoriat Social, atelierul protejat CDC PLAST (producător de Ambalaje Comerciale și Industriale), a patra structură de economie socială. Evenimentul a avut loc astăzi, 20 august 2015, ora 11:00 la sediul de pe Șoseaua Nicolina, nr.189, Iași.

La eveniment au fost prezente persoane din mediul economic ieșean, colaboratori, parteneri, furnizori dar și potențiali clienți, care vor dori să apeleze la serviciile acestei structuri de economie socială.

Preasfinția Sa, Aurel Percă, Episcop Auxiliar al Diecezei Romano- Catolice de Iași, a fost prezent la evenimentul de lansare și a oficiat slujba de sfințire a structurii de economie socială, menționând importanța sa pentru comunitate.

Managerul acestei structuri, Anca Maftei, a menționat importanța atelierului protejat pentru continuarea activităților sociale din cadrul Centrului Diecezan CARITAS  dar și pentru persoanele care provin din medii vulnerabile, printre angajați numărându-se și  persoane cu dizabilități, profitul fiind distribuit către activități sociale.

De asemenea, Marcel Vizitiu, Responsabil Vânzări, a prezentat activitățile din cadrul CDC PLAST și utilajele existente, extrem de performante, care vor facilita obținerea de produse  la standarde europene. În cadrul CDC PLAST s- au realizat investiții majore, concretizate prin achiziționarea de echipamente moderne ce vor asigura o productivitate mai ridicată pentru confecționarea ambalajelor flexibile din polietilenă și polipropilenă.

Activitățile care se vor desfășura în cadrul unității protejate sunt :

·         executarea pungilor pentru ambalarea produselor de panificație și patiserie

·         executarea sacilor și pungilor pentru ambalarea produselor congelate (carne, legume, fructe, etc)

·         realizarea pungilor si sacilor pentru ambalarea produselor alimentare și nonalimentare

·         realizarea sacilor pentru ambalarea peleților dar și pentru ambalarea sau transportul materialelor de construcții

·         executarea sacilor și pungilor speciale pentru ambalarea produselor de curățenie, detergenți, clor

·         realizarea pungilor cu clapetă adezivă pentru ambalarea produselor textile

·         realizarea sacoșelor pentru magazine, depozite sau distribuție

Proiectul IDEAS este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în cadrul Axei prioritare 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

Mădălina Camelia Ingram – Responsabil Media  Centrul Diecezan CARITAS Iași

Citit 1535 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 15:07