„Integrare activă prin educație și implicare socială!”

21 August 2015

În perioada august - octombrie 2015, asociația CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI implementează proiectul „Integrare activă prin educație și implicare socială!”.

Scopul principal al acestui proiect este de a dezvolta un program de integrare socială bazat pe trei componente principale: schimbarea atitudinii beneficiarilor față de sine și de posibilitățile de integrare în comunitate, prin dezvoltarea abilităților de viață; terapie de grup, metode și tehnici inovative de depășire a situațiilor de dificultate și creșterea implicării sociale a membrilor comunității.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea accesului la servicii sociale de integrare pentru 25 de familii, 30 de copii, 15 tineri și familiile acestora din județul Iași, prin dezvoltarea de programe socio-educative, art-terapie, grupuri de suport și implicarea membrilor comunității.

În cele trei luni de implementare a proiectului se vor realiza:

• un târg de promovare a sectorului social, în vederea creșterii vizibilității ONG-urilor și a gradului de conștientizare privind importanța implicării în viața comunității;
  •         activități de dezvoltare a abilităților de viață și terapie de grup cu 30 de copii și 15 tineri din județul Iași;
  •         6 grupuri de suport cu 25 de familii din județul Iași pentru depășirea situațiilor de dificultate

Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!”, este finanțat de Consiliul Județean Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2015, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general

Mai multe informaţii privind acest proiect puteţi obţine la telefon: 0232-210085;

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoană de contact: Mariana Ursan, coordonator proiect.

Citit 1634 ori Ultima modificare Vineri, 21 August 2015 11:47

« Octombrie 2019 »