Calificarea femeilor în meseria de infirmier - 14 serii încheiate în regiunea N-E

31 August 2015

În cadrul proiectului „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate” s-au desfășurat până în prezent în regiunea Nord - Est, 14 serii de cursuri de calificare. Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea principiului accesului egal pentru toți pe piața muncii și asigurarea accesului egal la ocupare pentru 865 de persoane din regiunile Centru, Vest și Nord-Est în vederea creșterii oportunităților de angajare ale femeilor în domeniul sănătății și social.

Cursurile de calificare au avut loc după cum urmează:

- Iași - două serii încheiate la Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Oblu"

- Neamț - trei serii încheiate la Școala Post liceală Roman Mușat

- Bacău - trei serii încheiate la Spitalul Județean de Urgențe

- Suceava - trei serii încheiate la Spitalul de Urgență "Sf Ioan cel Nou " Suceava

- Vaslui - trei serii încheiate la Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Huși și Congregația Surorilor Franciscane Misionare de Assisi

Absolvenții primelor două serii au susținut deja examenul final, urmând ca în luna septembrie să fie susținute examenele și pentru absolvenții seriei a treia. În prezent, în Iași se desfășoară în continuare alte trei serii de cursuri, în Neamț o serie și de asemenea, în Suceava o altă serie.

Femeile care au urmat aceste cursuri de calificare în meseria de infirmier aparțin atât mediului urban, cât și rural, iar ca și statul pe piața muncii sunt fie fără un loc de muncă, fie angajate în alte domenii de actvitate sau chiar angajate ca infirmiere, dar fără să dețină calificarea necesară. În urma participării la aceste cursuri de calificare și a absolvirii examenului final, ele primesc un Certificatul de calificare recunoscut de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, ANC – Autoritatea Națională pentru Calificări (fost CNFPA) și de asemenea, o subvenție în valoare de 600 ron.

Proiectul este implementat de Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială în parteneriat cu Asociația Four Change și Centrul Diecezan Caritas Iași

Ianău Adina - Denora

Responsabil comunicare