Încă trei serii de cursuri de infirmiere au fost finalizate

17 August 2015

Vineri 14 august, în județele Bacău, Suceava și Vaslui au avut loc examenele de absolvire pentru cursurile de calificare în meseria de infirmier, organizate în cadrul proiectului POSDRU 144/6.3/S/127320/Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate.

Cursurile de la Bacău au fost susținute la sediul Spitalului Județean de Urgență iar examenul s-a desfășurat în aceeași locație conform normelor metodologice în vigoare. Din 17 persoane înscrie la curs, 16 au finalizat și absolvit programul de formare. La Suceava cursurile și examenul s-au suținut în cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou, iar din 28 de persoane înscrise la programul de formare, 24 au finalizat și absolvit acest program. La Vaslui, cursurile de calificare în meseria de infirmieră au avut loc atât la Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Huși, cât și la Congregația Surorilor Franciscane Misionare de Assisi, locație aleasă și pentru desfășurarea examenului de absolvire. Din 28 de persoane înscrise, 26 au finalizat și absolvit cursul de calificare.

Absolvenții vor primi un certificat de calificare nivel II, acreditat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației Naționale, document recunoscut atât în țară cât și în afară.

Proiectul european "Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate" are ca și obiectiv principal consolidarea principiului accesului egal pentru toți pe piața muncii și asigurarea accesului egal la ocupare pentru 865 de persoane din regiunile Centru, Vest și Nord-Est în vederea creșterii oportunităților de angajare ale femeilor în domeniul sănătății și social.

Proiectul este implementat de Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială în parteneriat cu Asociația Four Change și Centrul Diecezan Caritas Iași.

Ianău Adina Denora

Responsabil comunicare - POSDRU 144/6.3/S/127320/Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate

Citit 1084 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2015 15:26