IDEAS ajunge și la Brăila prin lansarea structurii MEDICASA ACTIV

12 Septembrie 2015

Vineri, 11 septembrie, la sediul de pe strada Catolică, nr.17, din Brăila, Centrul Diecezan CARITAS Iași a lansat MEDICASA ACTIV, a șasea structură de economie socială deschisă în cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148730 “IDEAS - Incluziune prin Dezvoltare Economică și Antreprenoriat Social.

 

               Echipa din Brăila a avut posibilitatea să își cunoască astfel partenerii, furnizorii, precum și potențiali clienți, care vor dori să apeleze la serviciile acestei structuri de economie socială. 

Părintele Cazimir Budău, parohul comunității, a fost prezent la eveniment, rostind binecuvântarea pentru cei prezenți, precum și pentru cei care vor beneficia de serviciile MEDICASA ACTIV, în principal oameni bolnavi, care vor avea nevoie de îngrijiri la domiciliu, subliniind importanța unei astfel de structuri care are ca obiectiv creșterea calității vieții în comunitate. 

Marius Pușcașu, directorul executiv al Centrului Diecezan CARITAS Iași, a prezentat invitaților activitățile de îngrijire la domiciliu, explicând că principalul obiectiv al unui astfel de centru este de a reda demnitatea persoanelor în vârstă, prin asigurarea unor servicii de calitate. 

Prin această structură, prima de acest fel din Brăila, se dorește oferirea de servicii persoanelor în vârstă și celor  bolnave, o îngrijire personalizată la domiciliu, asistență, siguranță și suport fizic și moral. 

Administratorul MEDICASA ACTIV, Anca Maftei, alături de Rodica Paraschiv, Manager SES MEDICASA ACTIV au prezentat echipa de la Brăila ca fiind o echipă tânără, dinamică, având dorința de a ajuta beneficiarii aflați în situații vulnerabile, transmițând mai departe valorile promovate de Centrul Diecezan CARITAS care, în prezent, oferă servicii socio-medicale prin intermediul a 15 Centre de Îngrijire la Domiciliu în toată zona de NE a României. 

Activitățile desfășurate în cadrul structurii se desfășoară pe trei segmente :

 

· îngrijiri medicale la domiciliu (supravegherea/monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor-injectabil/perfuzabil, îngrjirea plăgilor/escarelor, recoltarea produselor biologice, EKG)

· dezvoltarea competenței de mișcare/ kinetoterapie (manevre terapeutice/mobilizări)

·  servicii de îngriire de bază (intermediere relații autorități, igienizare locuință, supravegherea bolnavilor, ajutor în alimentație, asistență în satisfacerea nevoilor fiziologice)

 

Scopul MEDICASA ACTIV este creșterea calității vieții persoanelor aflate în situații vulnerabile  și valorificarea unei vârste care ar trebui să fie tratată cu respect și demnitate.

În cadrul proiectului IDEAS, prin lansarea acestei structuri de economie socială, s-au creat locuri de muncă pentru persoane provenind din medii defavorizate, profitul fiind distribuit către activități sociale.

 

Proiectul IDEAS este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în cadrul Axei prioritare 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.  

 Mădălina Camelia Ingram – Responsabil Media , Centrul Diecezan CARITAS Iasi

 

Citit 1912 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 14:36

Calendar

« Iulie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
X

Right Click

No right click