Imprimă această pagină

DOMICILIS MEDICAL, primul centru de îngrijiri la domiciliu din județul Botoșani, s- a lansat astăzi în comuna Leorda

16 Septembrie 2015

Persoanele vârstnice din județul Botoșani au, de astăzi, un sprijin în problemele cu care se confruntă în această etapă a vieții. Centrul Diecezan CARITAS Iași a deschis astăzi DOMICILIS MEDICAL, primul centru de îngrijire la domiciliu din Botoșani. Având o vastă experiență de 15 ani în îngrijiri la domiciliu și cunoscând problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice, CARITAS vine în întâmpinarea nevoilor celor pentru care bătrânețea reprezintă durere. O bătrânețe trăită în demnitate înseamnă respect pentru viață. 

A șaptea structură din cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148730 “IDEAS - Incluziune prin Dezvoltare Economică și Antreprenoriat Social,  pune preț pe calitatea vieții persoanelor în vârstă sau bolnave, oferind o șansă reală de a-și trăi viața în demnitate și confort, respectând principiile creștine. 

 

Evenimentul de lansare a centrului de îngrijiri la domiciliu a avut loc astăzi, 16 septembrie 2015, ora 11:00  la sediul din comuna Leorda, județul Botoșani.  

 

A fost prezent și primarul comunei Leorda, Ștefan Dulgheru, care, împreună cu alți reprezentanți ai Primăriei, au felicitat inițiativa Centrului Diecezan CARITAS, prin proiectul IDEAS, de a înființa un astfel de centru în comună, menționând că va face tot posibilul să existe o colaborare eficientă de ambele părți și că astfel de servicii sunt foarte căutate în comunitate, întrucât problemele cu care se confruntă persoanele în vârstă sunt numeroase.

 

De asemenea, au participat persoane din administrația publică, Alina Marin, Inspector de specialitate la Primăria din Iași, Luminița Nazare, membru în asociația « Dialog pentru dezvoltare », dar și persoane din mediul medical, colaboratori, parteneri și furnizori care vor dori să apeleze la serviciile acestei structuri de economie socială. Ne-a onorat prezența autorităților DGASPC Botoșani, Lăcrămioara Radu, care a specificat importanța unui astfel de centru de îngrijiri la domicliu în județul Botoșani, județ unde există în momentul actual o necesitate foarte mare la această categorie de persoane și segment în care județul Botoșani a fost deficitar până acum, DOMICILIS MEDICAL fiind prima structură de îngrijiri la domiciliu înființată aici.  

 

Evenimentul a avut ca scop și prezentarea serviciilor și activității ce se va desfășura în cadrul structurii DOMICILIS MEDICAL, dar și identificarea posibilităților de colaborare cu diverși clienți dar și cu potențiali colaboratori care vor dori să se implice în domeniul serviciilor de îngrijiri la domiciliu.  Părintele Egidiu Condac, Directorul Centrului Diecezan CARITAS din Iași a prezentat activitățile centrului în cele 15 structuri de îngrijiri la domiciliu, pe care CARITAS le deține în toata zona Moldovei, punctând obiectivul major al acestora : oferirea de servicii medico-sociale persoanelor în vârstă, îngrijire personalizată la domiciliu, asistență, siguranță și suport fizic și moral. 

 

Anca Maftei, administratorul DOMICILIS CASA, împreună cu Andreea Amărioarei, Manager SES DOMICILIS MEDICAL, au prezentat obiectivul centrului - creșterea calității vieții persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu și persoanelor bolnave care au nevoie de îngrijiri medicale, subliniind că prin IDEAS se vor oferi alternative reale, în dorința îmbunătățirii vieții persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile. 

În încheiere, Părintele Iosif Gherghelaș a sfințit centrul DOMICILIS MEDICAL, menționând importanța unei astfel de inițiative în comunitatea din județul Botoșani. 

 

Activitățile desfășurate în cadrul societății se desfășoară pe două segmente :

  • Îngrijire medicală la domiciliu (supravegherea/monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor-injectabil/perfuzabil, îngrjirea plăgilor/escarelor, recoltarea produselor biologice, EKG 
  • Servicii comunitare (intermediere relații autorități, igienizare locuință) 

 

În cadrul proiectului IDEAS, prin lansarea acestei structuri de economie socială, s-au creat locuri de muncă pentru persoane provenind din medii defavorizate, profitul fiind distribuit către activități sociale.

 

Proiectul IDEAS este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în cadrul Axei prioritare 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

 

Mai multe detalii vă putem oferi în scris pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0765 467 911, persoana de contact Mădălina amelia Ingram – Responsabil Media și Andreea Amărioarei, Manager SES DOMICILIS MEDICAL, telefon  0737.514.003.

 

Citit 1919 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2015 18:18
X

Right Click

No right click