Dezvoltare profesională și individuală prin intermediul cursurilor de infirmieră

30 Septembrie 2015

Absolvirea unui curs de calificare aduce în general numeroase beneficii pentru fiecare participant. Pentru femeile din regiunea N-E care au absolvit cursurile de calificare în meseria de infirmieră prin intermediul - POSDRU 144/6.3/S/127320/Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate, acestea au adus mai mult respect de sine, încredere în propria persoană și în propriile forțe și de asemenea, cunoștințe și competențe noi. Prin organizarea de cursuri de calificare în meseria de infirmier se urmărește de asemenea, și consolidarea accesului egal pe piața muncii.

În luna septembrie la Suceava au susținut examen de absolvire 20 de cursante, la Iași 35 în două serii, la Roman 19 și încă 30 de femei la Huși, iar pentru luna octombrie sunt programate încă 4 examene de absolvire, pentru 4 serii din localități diferite. Absolventele cursurilor de infirmieră fie lucrează deja în cadrul unui spital, dar fără să dețină o calificare, fie activează în alte domenii sau sunt persoane fără un loc de muncă. Indiferent de statutul lor pe piața muncii, femeile care au absolvit cursurile de calificare s-au declarat pe deplin satisfăcute de oportunitatea de a se dezvolta atât profesional cât și individual prin intermediul orelor de teorie și de practică. Pentru cele care activează deja în domeniul medical, cursurile de calificare în meseria de infirmieră le vor ajuta în consolidarea poziției și implicit a locului de muncă, iar pentru femeile care nu lucrează în domeniu, aceste cursuri constituie o reală șansă de acces în sistem.

Proiectul „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate” este co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie DMI 6.3” Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”, are o durată de 18 luni şi un Valoarea total eligibilă a proiectului: 5.881.056.90 RON, din care valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile este de 5.763.435.76 RON.

Citit 1070 ori