Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în toate Centrele de Îngrijire la Domiciliu Caritas

07 Octombrie 2015

Joi, 1 octombrie 2015, toate cele 15 Centre de Îngrijire la Domiciliu Caritas au sărbătorit Ziua Internațională a persoanelor Vârstnice. Cu ocazia acestui eveniment special, am dorit să le mulțumim seniorilor noștri și să le arătăm recunoștința pentru înțelepciunea de care au dat dovadă de-a lungul anilor, pentru că au știut să treacă prin momente dificile fără să-și piardă speranța, pentru că ne-au oferit povești de viață cu care să ne hrănim sufletul și pentru că zi de zi ne învață să apreciem existența în toată complexitatea și frumusețea ei. Astfel, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, am petrecut alături de seniorii noștri, o zi minunată de sărbătoare a sufletelor ce niciodată nu îmbătrânesc.

Toate evenimentele au fost cu drag organizate de către angajații CID-urilor Caritas, care au dorit cu acest prilej să învioreze și să aducă zâmbete în inimile beneficiarilor, fie cu ajutorul unor mici atenții, flori, pachete cu alimente, mese festive sau vizite la domiciliul celor mai nevoiași. De asemenea, în această zi specială în mai multe dintre locații s-a celebrat o Sfântă Liturghie la care au participat vârstnicii din comunitate, gândurile de la predică fiind îndreptate spre aceștia.

La CID Iași Ziua Vârstnicului a fost sărbătorită printr-o mică ieșire din cotidian și anume, o plăcută plimbare la Mănăstirea Hadâmbu - un loc în care atmosfera de comuniune completează perfect peisajul de poveste. Plimbarea a fost urmată de o masă festivă oferită de Social Catering, unde seniorii noștri au fost întâmpinați de către Lili - o gazdă minunată, cu flori și felurite bunătăți delicioase. Mulțumim pentru neprețuitele clipe de bucurie oferite.

La CID Pîrgărești Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită alături de cei 123 beneficiari ai centrului. Cei prezenți s-au bucurat de o atmosferă festivă, pachete cu alimente, o Sfântă Liturghie specială și o floare din partea domnului Primar Ghiorghita Marius Gabriel, căruia îi mulțumim. De asemenea, aducem mulțumiri speciale Părintelui Paroh Țăranu Costel și voluntarilor implicați în realizarea acestei frumoase activități.

La CID Iugani, evenimentul a fost organizat în colaborare cu Pr. paroh Marcel Blaj şi Pr. vicar Eusebiu Tulbure, participând un număr de o sută de persoane vârstnice, însoţite de copii, tineri şi adulţi. Programul a debutat cu recitarea rozariului de către cei în vârstă, urmat de celebrarea Sfintei Liturghii de către Pr. Marcel Blaj, alături de Pr. Eusebiu Tulbure. La sfârşit, vârstnicii au fost invitaţi pentru a face fotografii şi pentru a primi o mică atenţie din partea sponsorilor locali. Cei care nu au putut participa la Sfânta Liturghie, din cauza stării de sănătate şi a anilor grei, au fost vizitaţi la domiciliu de către personalul CID pentru a primi urări de bine şi multă sănătate.

La CID Hălăucești angajații Caritas au adus un strop de fericire persoanelor de vârsta a treia atât prin zâmbete și urări frumoase, cât și prin oferirea unui pachețel cu diferite produse. Echipa a vrut sa răsplateasca într-un mod plăcut, munca si truda depusă de vârstnici de-a lungul timpului.

La CID Siret Ziua Vârstnicului a fost sărbătorită prin organizarea unei mese festive pentru beneficiari. Multumim celor ce ne-au fost alături, Primaria orașului Siret, SC.Planis și Părintelui Irinel Iosif Iosub. Sărbătoriții au petrecut momente frumoase împreună, adunând amintiri prețioase. Aceștia s-au despartit cu zambetul pe buze și cu promisiunea de a repeta o astfel de reuniune minunată.

La CID Huși echipa Caritas a făcut vizite la domiciliul beneficiarilor, deschizându-le ușile cu un zâmbet și un mic simbol al preţuirii purtate şi anume o floare gingaşă, însoţită de urări de multă sănătate şi mulţi ani, demni şi fericiţi.

La CID Săbăoani  Ziua Internaţională a Vârsnicului a fost sărbătorită prin vizite cu flori și zâmbete la domiciliul celor mai nevoiaşi beneficiari.

La CID Suceava beneficiarii au fost invitați să petreacă împreună câteva clipe frumoase, aceștia fiind întâmpinați de către echipa Caritas cu  mult respect, câteva bunătăți și multă voie bună.

La CID Onești, Ziua Vârstnicului a fost sărbătorită în parohia romano-catolica "Sf. Petru si Pavel.  Beneficiarii, vârstnicii din comunitate și echipa Caritas, au participat împreună la Sfânta Liturghie, după care s-au adunat pentru a gusta din bucuria reuniunii, dar și din prăjiturile pregătite pentru ei. La  final, sărbătoriții au primit câte o floare. Multumiri Pr. Toma Rediu, Pr. Claudiu Cocut, surorilor Terezine și voluntarilor ACT pentru sprijinul acordat.

Când faci un lucru bun și frumos pentru aproapele tău, sădești bucurie în inima lui, dar și în inima ta. Mulțumim din inimă tuturor celor implicați în realizarea unui eveniment memorabil, Dumnezeu să vă răsplătească pentru bucuria adusă tuturor celor sărbătoriți de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Ianău Adina - Denora

Voluntar CID Iași