O mai mare siguranță a locului de muncă în meseria de infirmieră

23 Octombrie 2015

„Nu putem face lucruri mari pe acest Pământ. Putem face numai lucruri mici, cu multă dragoste", spunea atât de duios Maica Tereza. De aceste cuvinte mi-a amintit una din doamnele infirmiere de la Spitalul Sf Sava din Iași, atunci când povestea despre munca sa în cadrul spitalului: "o infirmieră trebuie să dețină multă dragoste față de oameni și multă răbdare, pentru că deși pare că face lucruri mici, ea face lucruri de o mare responsabilitate."

Doamna a urmat cursul de calificare în meseria de infirmieră susținut în cadrul proiectului "Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate" și împreună cu celelalte colege au primit joi 22 octombrie certificatul de calificare. Doamnele lucrează deja ca și infirmiere, iar după absolvirea cursului au obținut și calificarea necesară pentru această meserie conform standardelor ocupaționale, nivel 2 calificare, COR 513 204.

A lucra într-un anumit domeniu, fără a avea calificarea necesară, determină un risc major de pierdere a locului de munca. Nu este suficient să ai o anumită experiență și cunoștințe în domeniu, ai nevoie și de o certificare. Mai mult, cu ajutorul anumitor cursuri sau programe de formare profesională, nivelul de cunoștințe poate fi oricând îmbunătățit și se recomandă în orice domeniu. În ceea ce privește sistemul medical sau socio-medical este nevoie de personal competent, care să ofere servicii de un înalt profesionalism. De aceea, pe termen lung, prin organizarea acestor cursuri de calificare în meseria de infirmieră, proiectul "Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate" dorește să contribuie efectiv la imbunătăţirea sistemului medical şi de asistenţă socială.

La înmânarea diplomelor, doamnele de la Spitalul Sf. Sava din Iași s-au bucurat de faptul că acum sunt infirmiere certificate, ceea ce sperăm că determină o siguranță mai mare a locului de munca și o mai multă apreciere din partea celorlalți.

Ianău Adina - Denora

Responsabil comunicare - POSDRU 144/6.3/S/127320/Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate

Citit 1330 ori Ultima modificare Vineri, 23 Octombrie 2015 15:35

« Iunie 2019 »