Târg de promovare sector social și de recrutare voluntari

26 Octombrie 2015

În cadrul proiectului “Integrare activă prin educaţie şi implicare socială!”, sâmbătă 24 octombrie a avut loc, în Parcul Copou - Târgul de promovare a sectorului social și de recrutare a voluntarilor. Cu această ocazie, 10 ONG-uri din Iași au avut posibilitatea să împărtășească comunității ieșene serviciile sociale pe care le furnizează, de asemenea membrii comunității au putut să își manifeste dorința de a se implica activ în ceea ce privește voluntariatul.

Fiecare organizatie în parte și-a mobilizat toate forțele în a-și creea standuri de prezentare cât mai atractive și mai colorate care să le creioneze cât mai bine activitatea interesantă pe care fiecare o desfășoară. De la persoane dependente de alcool, persoane de vârsta a treia, copii din familii defavorizate, copii cu dizabilități, tineri din grupuri vulnerabile și tinere mămici care au nevoie de consiliere, toate aceste categorii și-au căutat sâmbătă voluntarii. Chiar dacă ploaia grea și cenușie a stârnit un val de gri în jurul nostru, entuziasmul și bucuria ONG-iștilor, a luminat pentru câteva ore parcul Copou. Am avut parte de vizitatori curioși, interesați, care doresc să se implice ca și voluntari dar și care doresc să beneficieze de serviciile celor prezenți.

În cadrul standului de prezentare al Centrului Diecezan Caritas Iași, persoanele care au vizitat târgul au primit informații cu privire la serviciile sociale disponibile prin programele pe care le desfășurăm. În acest sens, au primit materiale pormoționale dar și mărturii de la angajații care au fost prezenți la standul asociație. Cei care au dorit să se inscrie pe listele de voluntariat au fost primiți cu o surpriză colorată, în primul rând au avut șansa de a-și pune amprenta în jurnalul voluntarilor, loc în care cei care au trecut pe la stand au lăsat o amintire colorată dar și o mărturie sau un gând frumos. În același timp cei intresați de a face voluntariat au primit un " Pașaport de voluntar" care să le deschidă drumul acesta frumos pe care urmează să meargă.

Nici colegii noștrii din ONG-urile prezente la târg nu au fost uitați în ceea ce privește surprizele, ei au participat la o tombolă, ocazie cu care fiecare ONG în parte a avut parte de un căștig constând în vouchere gratuite oferite de către managerii SES-urilor din cadrul proiectului- Incluziune pentru Dezvoltare Economică și Antreprenoriat Social - Ideas, proiect în plină desfășurare în cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături fie prin implicare în organizare, fie prin prezența la târg. Avem în vedere faptul că membrii comunității ieșene au nevoie de noi ca și furnizori de servicii sociale însă înainte de toate trebuie să ne cunoască, dorim ca acest prim tărg să fie primul dintr-un lung șir de astfel de evenimente.

Cele 10 ONG-uri participante Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, Asociația Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare, Asociația Glasul Vieții, Asociația Primul Pas, Fundația Alături de Voi România, Fundația Star Of Hope România, Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Fundația Solidaritate și Speranță, Fundația World Vision România și Organizația Salvați Copiii Iași.

Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!”, este finanțat de Consiliul Județean Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2015, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Hurduc Mihaela

asistent social Centrul de Resurse pentru Copii si Tineret "Don Bosco"

Citit 1105 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2015 15:06