Ultimele examene pentru calificarea femeilor în meseria de infirmier

23 Octombrie 2015

În luna octombrie au avut loc ultimele examene de absolvire în cadrul proiectului „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”. Acestea s-au desfășurat în județele Iași (9 octombrie), Neamț (12 octombrie), Bacău (12 octombrie) și Suceava (23 octombrie). Absolventele din fiecare județ așteaptă cu nerăbdare, ca în perioada următoare să primească certificatele de calificare în meseria de infirmier și de asemenea, să aplice noțiunile dobândite în cadrul cursurilor de formare profesională. Mai mult, femeile care au absolvit cursurile de calificare au oportunitatea de a face parte din Asociația Națională a Infirmierelor.

Absolventele recent calificate fac parte atât din mediul rural cât și din mediul urban și fie nu aveau calificarea necesară pentru a fi angajate ca infirmiere în cadrul serviciilor medicale, fie sunt angajate ca infirmiere, dar nu dețineau calificarea necesara,ceea ce determina un risc major de pierdere a locului de muncă.

În cadrul proiectului Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate” urmează să aibă loc noi serii de cursuri de inițiere în calificarea infirmieră, acestea având 120 de ore - 40 de teorie și 80 de practică.

Citit 920 ori Ultima modificare Duminică, 08 Noiembrie 2015 20:11

« Octombrie 2019 »