10 ani de activitate a Centrului de Îngrijire la Domiciliu Suceava

13 Noiembrie 2015

Pe 12 noiembrie, Centrul de Îngrijire la Domiciliu Suceava a sărbătorit cu emoție și gratitudine 10 ani de activitate. Înființat în 2005 în cadrul programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, CID Suceava este un punct de lucru al Centrului Diecezan Caritas Iași, unde o echipă formată din 11 oameni cu inima mare și zâmbetul cald (5 îngrijitoare la domiciliu, 4 asistenți medicali și 2 asistenți sociali) desfășoară constant o muncă din suflet pentru suflete.

De-a lungul celor 10 ani de activitate, CID Suceava s-a implicat nu doar în serviciile de îngrijire, ci și în viața comunității locale, prin desfășurare de evenimente și acțiuni precum: Ziua Mondială a Bolnavului, Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice, Un Milion de Stele, vizite cu flori la beneficiari în luna martie pentru a le vesti primăvara, vizite cu daruri înaintea sărbătorilor Pascale, tradiționalul mers la colindat și promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul a mai multor activități. De asemenea, în cadrul CID Suceava s-au implementat cu succes patru proiecte europene, trei dintre acestea fiind încă în derulare. În cadrul acestor proiecte s-au oferit servicii de informare și consiliere socio-profesională și au fost realizate cursuri de formare profesională, precum cele de: îngrijitoare copii, îngrijitoare bătrâni, tehnician maseur și infirmieră. Mai mult, s-au realizat schimburi de bune practici susținute de experți din Germania și vizite de studiu pentru perfecționare, la Caritas Munster.

Serviciile de îngrijire la domiciliu oferite de CID Suceava sunt realizate la standarde europene, personalul bucurându-se de programe de perfecționare, oferite de către specialiști în domeniu, din Germania. Astfel, prin calitate, profesionalism, responsabilitate și implicare, echipa de aici a reușit să demonstreze tuturor, de la autorități la beneficiari, că activitatea lor este extrem de importantă și de valoroasă.

Atributele serviciilor realizate în cadrul acestui centru se datorează atât pregătirii, dar mai ales valorii umane, centrul din Suceava fiind format dintr-o echipă cu o dorință vie de a ajuta oamenii, o echipă ce prețuiește mai mult decât orice, iubirea lui Dumnezeu, punând mereu în practică voința și cuvântul Său.

La mulți ani de activitate, CID Suceava!

Adina-Denora Ianău

Citit 2186 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 15:44