Examene finale proiect ”Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”

11 Decembrie 2015

Pe data de 10 decembrie la Iași și respectiv 11 decembrie în localitățile Bacău, Suceava, Roman și Huși au avut loc ultimele examene din cadrul proiectului ”Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”, proiect care a avut finalul pe data de 15 decembrie. În cadrul proiectului s-au desfășurat cursuri de  calificare în meseria infirmieră în localitățile mai sus menționate și de asemenea, cursuri de inițiere în această meserie.

Implementat de către Asociaţia Caritas Alba Iulia – Asistenţă medicală şi socială - în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași şi Asociația Four Change, proiectul a dorit să realizeze o schimbare în domeniul serviciilor socio-medicale, contribuind la îmbunătățirea acestora. Astfel că, unul din obiectivele proiectului a fost înființarea primei asociații profesionale pentru infirmiere. Mai multe despre asociație și obiectivele acesteia, puteți găsi pe site-ul: www.infirmiera.ro.

În regiunea de Nord - Est proiectul “Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”  implementat în 5 localități - Iași, Bacău. Neamț, Vaslui și Suceava - a reușit să formeze peste 400 de femei, în 18 serii de formare. În continuare sperăm ca fiecare persoana calificată fie să își găsească un loc de muncă în domeniu, fie să facă apel la cunoștințele și competențele dobândite, de fiecare dată cînd realizează munca de infirmieră.

Mulțumim tuturor celor implicați în proiect, colaboratori, angajați și cursanți.

Proiectul a fost implementat de către Asociaţia Caritas Alba Iulia – Asistenţă medicală şi socială în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași şi Asociația Four Change , fiind co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni”.

Citit 1282 ori

« Septembrie 2019 »