Caritas Iași mulțumește pentru participarea la Colecta din duminica a II- a din Postul Mare

24 Februarie 2016

Colecta din a doua duminică a Postului Mare a fost destinată Programului „Servicii de Îngrijiri la Domiciliu" din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iaşi şi a reprezentat participarea credincioşilor pentru susţinerea activităţii celor opt Centre zonale de Îngrijiri la Domiciliu, care își desfășoară activitatea în Dieceza de Iaşi.

Programul de îngrijiri la domiciliu se adresează persoanelor vârstnice, cu venituri mici şi care nu beneficiază de sprijinul familiei, persoanelor bolnave care la externarea din spital necesită continuarea tratamentului la domiciliu, bolnavilor cronici şi persoanelor cu handicap neuropsihomotor. Acest program sprijină atât persoana în suferinţă, cât şi familia acesteia, urmărindu-se menţinerea autonomiei persoanei asistate pe o perioadă cât mai lungă şi prevenirea agravării situaţiei de dependenţă a persoanei vârstnice precum şi scăderea gradului de solicitare pentru familiile ce îngrijesc persoanele imobilizate la pat sau la domiciliu.

Cu ajutorul dumneavoastră şi profesionalismul personalului Caritas persoanele vârstnice beneficiază de servicii de îngrijire, medicale și sociale necesare pentru a alina suferința şi singurătatea vârstnicilor noștri.

Mulţumim preoţilor și tuturor credincioșilor care au răspuns cu generozitate invitației Centrului Diecezan Caritas Iași, fiind alături de persoanele vârstnice. În numele beneficiarilor vă mulţumim pentru tot sprijinul oferit. Timpul Postului Mare este prilej de a fi în slujba celor care se află în suferință și singurătate, vă dorim să trăiți și să practicați bucuria milostivirii Tatălui!

Adriana Ianuș
coordonator executiv Programul „Servicii de Îngrijiri la Domiciliu"
Centrul Diecezan Caritas Iaşi

Citit 931 ori