Formare Voluntari Caritas Iași

18 Martie 2016

 

                În perioada 16-17 martie 2016, Centrul Diecezan Caritas Iași, prin departamentul de voluntariat, a organizat sesiuni de formare pentru 24 de persoane, care doresc să se implice activ în programele Caritas Iași,  în ceea ce privește Voluntariatul.

                În cadrul celor două zile,  am avut ocazia să cunoaștem oameni deosebiți care vor să se implice activ în cadrul programelor noastre. Am prezentat domeniile de activitate ale Centrului Diecezan Caritas Iași și am descoperit împreună în cadrul a patru  ateliere de lucru: care sunt motivațiile la voluntariat și care sunt rezultatele implicării la nivel de comunitate; de ce nu fac oamenii voluntariat și care sunt consecințele neimplicării sociale; drepturile și responsabilitățile voluntarilor; drepturile și responsabilitățile organizației în care sunt implicați voluntari.

                Am realizat acest curs și am abordat aceste tematici, pentru că: noi considerăm că voluntariatul reprezintă un prim pas în schimbarea pe care vrem să o vedem în societate, ne dorim să dezvoltăm conceptul de implicare socială; să creștem numărul celor care conștientizează valoarea extraordinară a voluntariatului, implicându-se în mod activ; să transformăm nevoile sociale care există la nivel local într-un munte de mulțumire sufletească.

                Într-un mod dinamic și interactiv, voluntarii prezenți la întâlnire au făcut cunoștință cu celelalte persoane prezente la curs, au aflat specificul Caritas Iași, programele în care se pot implica activ și eficient, astfel încât, beneficiarilor dar și voluntarilor să le fie împlinite așteptările cu care au pornit la drum.

                Ne dorim să îmbunătățim, seminificativ implicarea socială a persoanelor voluntare, responsabilitatea și abilitățile voluntarilor, pentru a putea răspunde prompt și cu interes persoanelor care au nevoie de ajutor.            

Mariana Ursan

Coordonator Departament Voluntariat

 

 

Citit 1695 ori

Calendar

« Iulie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
X

Right Click

No right click