Micii cetățeni implicați în comunitatea „altfel”

27 Aprilie 2016

În săptămâna 18-21 aprilie, copiii din cadrul Centrului „Don Bosco” Buruienești, au marcat Săptămâna altfel, învățând să devină mici cetățeni implicați activ pentru comunitatea lor!

Înarmați cu mănuși, saci, și alte unelte, am scris primul capitol al unei strategii de ecologizare destinată să continue: curățenia de primăvară a parculețului din fața Centrului, pentru a-l tranforma într-un loc plăcut unde să ne petrecem momentele de destindere în aer liber. Ne-am transformat în mici zugravi și am sters cu pensula tot griul care ne înconjura, urmând ulterior să punem pete de culoare după talentul nostru.

Am continuat cu „Festivalul florilor”, ocazie cu care cei mici și-au putut arăta abilitățile de gradinărit. Împreună cu semințele care să se tranforme în flori colorate și parfumate, am sădit și dorința de a tranforma ceea ce ne înconjoară într-o adevărată minune pentru noi și pentru ceilalți!

O asemenea săptămână, care a trezit în noi dorința de a ne ocupa de spațiile și locurile care ne sunt dragi și pe care le locuim, nu putea să se încheie fără o petrecere, care să ne ajute, prin dansuri, jocuri și surprize dulci, să ne exprimăm toată bucuria pentru o altfel de săptămână!

Și de acum încolo, să fie vacanță!

Marzia Tiberti,

Responsabil Centru „Don Bosco” Buruienești