În familia Centrului de Resurse pentru Familii

18 Mai 2016

15 Mai a reprezentat și în acest an un moment de sărbătoare pentru Centrul de Resurse pentru Familii. Părinți, copii, bunici și nepoți au răspuns invitației noastre de a petrece împreună Ziua Internațională a Familiei.

Ne-am dorit să realizăm o activitate dedicată familiei, în cadrul căreia să schimbăm nu doar păreri, impresii și amintiri, dar și energie și entuziasm, în cadrul jocurilor mai mult sau mai puțin cunoscute de participanți.

Am început prin scurte discuții legate de familie, de necesitatea existenței unei zile internaționale a familiei și de ceea ce reprezintă familia, privită în ansamblu. Deoarece, în acest an, participanții nu s-au mai întâlnit până în acel moment, am realizat activități și jocuri de cunoaștere. Au urmat jocurile de rol, jocuri de antrenare a atenției și de coordonare a trupului pe ritmuri de dans.

Nu am lăsat de-oparte jocurile cu mingea, îndrăgite de cei mici, dar nici jocurile de poveste preferate de părinți/ bunici.

Elementul surpriză, considerat neașteptat de către părinți, a fost de a-i invita pe aceștia să se implice activ în joaca copiilor, activitate îmbrățișată cu entuziasm de către toți. Cei mici au încercat să îi pună în dificultate, alegând să reprezinte personaje animate „noi” și complet necunoscute de către adulți.

Am împărtășit împreună emoții, trăiri, experiențe de viață, am râs, ne-am amintit de copilărie, ne-am amuzat copios de grimasele făcute de prichindei, iar principalul scop a fost atins: am reușit, măcar pentru câteva ore, să scoatem părinții din rutina zilnică, să le smulgem zâmbete, să le acaparăm atenția spre aspecte pozitive. Am intrat toți într-o altă lume, cu prinți și prințese, cu eroi și personaje negative și am făcut și noi, cei cu o anumită experiență de viață, cunoștintă cu cei abia sosiți în inimile copiilor.

Mulțumim voluntarilor care ne-au ajutat să organizăm această zi de sărbătoare, Ziua Internațională a Familiei!

Citit 1560 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2016 10:50

« Septembrie 2020 »