Festivalul clătitelor

20 Februarie 2017

Festivalul clătitelor este un eveniment dulce, menit să aducă un strop de dulceață în viața copiilor din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco", un eveniment de strângere de fonduri, dedicat vacanței mult visate. Mai presus de asta este o activitate practică prin care copiii din cadrul Centrului au avut ocazia să își dezvolte abilitățile de viață independentă, iar gătitul este o abilitate mai mult decât necesară unui viitor adult care dorește să fie independent și sigur pe sine.

Prima ediție a Festivalului clătitelor a avut loc vineri, 17 februarie 2017, în cadrul Centrului, copiii având posibilitatea să gătească și să livreze clătitele celor care au dorit să ne fie alături în drumul nostru frumos spre tabăra de vară. Bucurie, curiozitate și multă dulceață.
Organizați pe echipe, copiii au primit cele necesare pentru a-și putea duce la bun sfârșit misiunea. Înarmați cu rețeta de clătite și multă voie bună, au dat start unei acțiuni în care au avut parte de clipe minunate și pline de sens.
După ce compoziția a fost bine amestecată și testată, s-a adăugat un pic de suflet și s-a mers spre aragaze. În jur era murmur de fericire, în tigăi clătite delicioase și în borcane dulcețuri alese special pentru ca cei care au comandat să fie multumiți de ceea ce câțiva copii inimoși au creat. Fiecare din cei 25 de copii au avut ocazia să bucătărească și să se minuneze de ceea ce pot face cu un pic de ajutor din partea voluntarilor. Nimic nu părea imposibil.
După ce livrările au fost onorate, a sosit momentul răsplatei, așa că, pe repede înainte, micii bucătari și-au creat propriul desert. Nu au fost poate perfecte însă au fost primele clătite făcute de ei, așa că au reușit să ne îndulcească ziua doar privindu-i cât de mandri au fost de realizările lor. Și, ca în orice bucătărie care se respectă, nu a putut lipsi o mică bătaie cu făină, semn că am gătit copilărește.
Mulțumim celor care ne-au fost alături și îi asigurăm de toată recunoștiința noastră.
Vă așteptăm cu drag la a doua ediție! Până atunci, la clătite înainte!

Mihaela Hurduc, coordonator Centrul de resurse pentru copii și tineri „Don Bosco”

Citit 754 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2017 17:12