Mamabook Festival la Buruienești

10 Martie 2017

Lumea virtuală ne cucerește din ce în ce mai mult! Nu contează dacă suntem copii, adulți sau chiar bunici, dacă stăm la oraș sau la țară, dacă am abandonat școala încă din adolescență sau am terminat o facultate, mereu spunem că nu ne ajunge timpul pentru a face lucrurile pe care ni le dorim, dar găsim oricum o clipă, sau chiar mai multe, pentru a ne verifica pagina de pe rețelele de socializare, pentru a citi ce a făcut o prietenă sau unde a plecat colegul în concediu!

Evenimentul „Mamabook Festival-un altfel de facebook” organizat de Centrul Diecezan Caritas Iași în cadrul pogramului Centru de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Buruienești, cu ocazia zilei de 8 martie, a avut ca scop invitarea mămicilor la o altfel de distacție, mai puțin virtuală și mai mult reală dar, mai ales, „pe grup” împreună cu ai lor copii. Așadar, „cererile de prietenie” au fost un moment în care mamele și copiii și-au comunicat mesaje profunde care, până în acel moment, nu au avut curaj să și le spună. „Selfie-urile” au fost o ocazie de veselie și exprimare a talentelor; „videoclipul” le-a reamintit cât de frumos este să dansezi până nu mai poți; „workshop-urile” le-au sugerat idei de lucru manual ușor de realizat și acasă pentru a petrece împreună un timp de calitate. La momentul „check-in-ului” toate au fost „postate” pe „peretele” Mamabook, un perete adevărat pe care „like-urile” s-au dat prin zâmbete și îmbrățișari, „emoticoanele” au fost cu lacrimi adevărate și emoțiile au ajuns până la stele când fiecare copil a înmânat o diplomă pentru „cea mai bună mamă” și i-a pus în piept o medalie cu un prețios „te iubesc”. Și pentru tort am renunțat la formă virtuală, așa cum este la modă pe rețelele de socializare, și am ales varianta cu multe calorii, dar capabilă să ne transmită mesajul că, dacă mama și copilul se țin de mână, viața împreună va fi extraordinar de dulce și savuroasă!

Marzia Tiberti, coordonator Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Buruienești

Citit 845 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2017 15:39

« Februarie 2019 »