Porți deschise către vise

10 Mai 2017

Vineri, 5 mai 2017, am deschis oficial porțile către vise, prin intermediul celor care au dus caritatea la rang de artă, participând la spectacolul caritabil „Porți deschise către vise". Evenimentul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru copiii care sunt beneficiari ai Centrului de resurse pentru copii și tineri „Don Bosco”. A fost o seară condimentată cu de toate, de la muzică și dans, la teatru și momente colorate pregătite de către copii și voluntari.

„Porți deshise către vise" este cheia potrivită pentru a descuia ușile care țin ferecate copilăriile care provin din familii defavorizate din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași. Deschidem inimi și porți pentru a crea împreună un viitor mai bun pentru acei copii care au o viață înainte și multe dorințe de îndeplinit. Poate pentru unii visele sunt mărețe însă pentru ei visele se rezumă la alimente și rechizite care să le poată susține demersul educațional.

De fiecare dată suntem în căutarea de noi prieteni care să ne fie alături și să creadă în cauza noastră, să ne simțim parte a unei comunități care dă dovadă de responsabilitate socială și de implicare în viețile unor copii a căror copilărie s-a colorat în gri. Astfel, de această dată, fiecare moment prezentat cu măiestrie de către artiștii prezenți, a pictat curcubeul pe cerul lor, dovadă fiind și finalul colorat pe care copiii l-au pregătit împreună cu voluntarii din Centru.

Ne-au încântat artiști mici și mari: Mădălina Manole, care ne-a încântat cu muzică populară; Ilie Țurcanu, un vechi prieten de-al nostru care ne-a bucurat inimile cu vocea și chitara lui magică; Mihaela Trofin a adus tinerețea pe scenă și ne-a condus în lumea muzicii pop pentru ca la final sufletele să sa liniștească pe melodiile interpretate la pian de către Tebrean Gabriel, student al Seminarului Teologic din Iași. Tot pe scena Casei de Cultură „Mihail Ursachi” au strălucit și Beatrice Bageag și partenerul ei Talancă Bogdan, doi tineri talentați ale caror inimi au batut în ritm de cha cha, rumba și jive.

Peste toate s-a presărat cu grijă o doză de umor și culoare, acestea fiind aduse de către povestea Cenușăresei care ne-a purtat în lumea basmelor într-un mod mai mult decât inedit, de această incursiune făcându-se „vinovați” patru dintre studenții Seminarului Teologic din Iași.

Toate acestea s-au amestecat bine, bine, și s-a presărat un praf de curcubeu, servit cu mare drag de către voluntarii și copiii din cadrul Centrului, care au pregătit un dans plin de emoție, care, în câteva minute a arătat atât de multe despre viața Centrului nostru.

Multumim Casei de cultură „Mihai Ursachi”, partener principal al evenimentului, pentru găzduirea într-un spațiu ce ne trimite mereu cu gândul la artă și poezie.

Mulțumirile se îndreaptă și către cei care, în mod voluntar, și-au pus talentul în slujba carității, voluntari și prieteni ai Centrului „Don Bosco” care au înțeles mai presus de toate ce înseamnă cu adevărat implicarea. Mulțumim și celor care ne-au sprijnit prin prezența și contribuția lor la o lume mai bună și mai vie pentru ei, copiii lumii, care merită să viseze.

Mihaela Hurduc, coordonator Centrul de resurse pentru copii și tineri „Don Bosco”

Citit 871 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2017 13:12

« Septembrie 2019 »