Iugani - Spectacol caritabil Artiști pentru bunici

26 Mai 2017

Joi, 25 mai 2017, la Căminul cultural din Iugani s-a desfășurat spectacolul caritabil de muzică, dans și teatru intitulat Artiști pentru bunici, organizat de Centrul Diecezan Caritas Iași în strânsă colaborare cu Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, Mircești. În această zi de sărbătoare ne-am adunat cu toții pentru a participa la programul pregătit de eroii acestei zile, ,,nepoții” comunității din Iugani. Încurajați și susținuți de doamna director Gabriela Ghercă, copiii au urcat pe scenă și au făcut cunoscuți talanții pe care i-au primit în dar. Bunicii au acele lucruri esențiale de care au nevoie copiii, la ei găsim dragoste, bunătate, răbdare, umor, confort, dar și lecții despre viață, care pot forma adevărați oameni în societate.

În cadrul spectacolului, elevii au cântat, dansat și au jucat diferite piese de teatru, fiind la înălțime și au format o relație de solidaritate între persoanele prezente. Publicul a fost numeros și a participat activ pe toată perioada acestui eveniment, încurajând micii artiști de la intrarea acestora în luminile reflectoarelor până la final. Ne-am bucurat să avem alături părinți, bunici, membri ai comunității, reprezentanți ai autorităților locale și bisericești.

Participanții au fost generoși prin donațiile oferite cu această ocazie, ajutând Centrul de Îngrijire la Domiciliu Iugani. S-au strâns peste 3000 de lei, sumă care va ajuta personalul să își desfășoare activitățile socio-medicale și de îngrijire pentru bătrânii aflați în nevoie.

La finalul spectacolului, Antonina Dogariu, coordonator diecezan Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu” a mulțumit elevilor, doamnei director și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Mircești, pentru munca depusă, dar și autorităților locale pentru sprijinul acordat. În semn de prețuire, Centrul Diecezan Caritas Iași a oferit Școlii, reprezentată de doamna director Ghercă Gabriela, o diplomă de recunoștință.

Răzvan Micu

Citit 1024 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Mai 2017 12:45