Festival pentru familii

02 August 2017

   

Ultimul weekend al lunii iulie 2017 a adus  pentru Centrul de Resurse pentru Familii program integrat al domeniului Copii, Tineri, Familii din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași nu doar soare, căldură și culoare ci și un nou eveniment caritabil aflat la prima ediție, supranumit generic „Festival pentru Familii”, un eveniment ce și-a propus să implice comunitatea ieșeană în cadrul activităților specifice de strângedere de fonduri și suport pentru familiile defavorizate.

   Împreună cu voluntarii ce au ales să ofere din timpul lor liber unei cauze nobile, am început cu mult entuziasm organizarea evenimentului și realizarea obiectelor handmade, astfel încât să putem fi pregătiți pentru situațiile în care cei mici vor da startul râsetelor și talentului.

   Am optat așadar pentru aducerea la viață a 6 ateliere pline de magie și culoare, ne place să credem, fiecare dintre ele având activități specifice și reprezentative: am pornit de la zona de prezentare a ONG-ului, acolo unde trecătorii au putut afla mai multe despre activitatea noastră și despre proiectele sociale ce se derulează în comunitatea ieșeană și nu numai, ajungând apoi la ateliere specifice copiilor, tinerilor, adulților și, de ce nu, persoanelor de vârsta a treia active.

   „Atelierul lui Îndulceală” a avut ca element de noutate acadelele și borcănașele pline de surprize dulci, „Atelierul ideilor colorate și frumos pictate” a adus la o singură masă pitici talentați ce au putut da viață animanelor marine, ursuleților, lunii ori soarelui, „Fabrica de talente” a oferit celor interesați obiecte handmade realizate cu migală și atenție de către voluntarii centrului, „Atelierul vesel” a creat prin intermediul mâinilor iscusite săbii, flori, inele ori căței din baloane, dar și personaje ale lumii de basm prin intermediul facepainting-ului. Nu au lipsit jocurile ce au fost privite cu reticență la început însă apoi au fost „testate” spre deliciul trecătorilor care și-au adus aminte de copilărie.

   Am avut alături de noi bunici cu priviri calde și nepoți curioși, părinți dedicați ori copii energici, cu toții alegând să se oprească preț de câteva minute pentru a afla mai multe despre cauza noastră și pentru a se implica și a dona în favoarea beneficiarilor centrului.

   Parcul Expoziției din Copou Iași ne-a oferit o zonă plină de răcoare la umbra copacilor, astfel încât frumoasa noastră echipă și-a putut păstra energia în cele două zile antrenante de Festival!

   Aflat la prima ediție, Festivalul pentru Familii și-a propus, pe de o parte, să strângă fonduri pentru familiile aflate în evidența Centrului de Resurse pentru Familii, iar, pe de altă parte, să atragă atenția asupra importanței implicării societății civile în activități caritabile și nu numai, având ca și cuvinte cheie „unitatea”, „asumarea” ori „sprijinul reciproc”.

   Uitându-ne în urmă, putem afirma faptul că, deși a fost un final de săptămână plin de emoții, agitație, zâmbete dar și oboseală, am avut alături o echipă minunată de colegi și voluntari care au ales să creadă în cauza noastră. Mulțumim tuturor pentru implicare!

Ne revedem la anul cu noi și noi surprize!

 

Ioana Mihăilă – coordonator/asistent social Centrul de Resurse pentru Famili

 

 

Citit 883 ori

Calendar

« Martie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
X

Right Click

No right click