SENIORI ACTIVI ÎNTR-O COMUNITATE INFORMATĂ.SPRIJIN PENTRU SENIORII NOȘTRI

12 Iunie 2017

Centrul Diecezan Caritas Iași prin puntul de lucru al Centrului de îngrijire la domiciliu Suceava derulează proiectul „SENIORI ACTIVI ÎNTR-O COMUNITATE  INFORMATĂ.SPRIJIN PENTRU SENIORII NOȘTRI ”,cofinanțat de către Consiliul Județean Suceava.

Unul dintre obiectivele proiectului este acela de  dezvoltare a serviciilor de socializare pentru 50 de persoane vârstnice și crearea unei rețele de voluntari pentru oferirea de servicii de socializare adresate  persoanelor vârstnice, pe o perioadă de 6 luni.

Pentru a ne atinge acest obiectiv am recrutat și format un  grup de voluntari care au participat la două sesiuni de instruire privind particularitățile activităților destinate persoanelor vârstnice.

Prima sesiune desfășurată pe data de 09.06.2017 a avut pe ordinea de zi oferirea informațiilor cu privire la activitatea pe care o desfășurăm, descrierea organizației și prezentarea centrului CID Suceava, completarea contractelor de voluntariat,descrierea activităților din cadrul proiectului și instruirea voluntarilor cu privire la activitatea de socializare acasă la beneficiarii imobilizați la domiciliu.

A doua sesiune de formare și instruire a voluntarilor a avut loc azi, 15.06.2017 având pe ordinea de zi prezentarea instrumentelor de lucru, planificarea vizitelor la domiciliu beneficiarilor precum și detalierea activităților pe care aceștia le vor desfășura la domiciliu, sub îndrumarea specialiștilor.

Voluntarii au fost foarte receptivi și dornici să experimenteze ceva nou în special cu această categorie de persoane în vârstă care în ultima vreme este din ce în ce mai marginalizată, uitată chiar și de cei apropiați.

În urma acestor  vizite la domiciliu persoanelor în vârstă cred că avem de câștigat toți. Pe de o parte aceștia nu se vor simți singuri, vor avea cu cine purta conversații , vor primi informațiile cerute, vor avea pe cineva căruia îi pasă iar voluntarii vor învăța din înțelepciunea acestora descoperind valoarea cuvântului și plăcerea de a discuta.

Întocmit de: Marcica Vărvăroi – manager proiect

Citit 413 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2017 11:44