Spre înălțimi, spre vise!

16 August 2017

În perioada 12-17 iulie, beneficiarii Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași, din cadrul Domeniului Copiii, Tineri, Familii, al Centrului Diecezan Caritas Iași, au avut parte de o vacanță de vis, pe culmile muntelui Ceahlău.

Aceste zile au fost pline de activități, provocări și culori.  Imposibilul a devenit posibil în această vacanță minunată. Tematica campusului din acest an a fost Micii Cercetași prin care copiii au învățat să respecte regulile unui adevărat cercetaș, să muncească împreună, fiind împărțiți în patru echipe inspirate din fauna montană: Ursuleții, Lupișorii, Iepurașii, Bursucii. Fiecare echipă s-a identificat printr-un drapel, bandane colorate, totem și o patrulă care i-a făcut să se simtă adevărați cercetași. Au învățat tehnici de supravețuire în natură și cum să construiască un adăpost care să îi protejeze noaptea în pădure. Au învățat să își construiască undițe din materialele pe care le aveau la dispoziție, au învățat flora montană având ca ghid un  localnic și au construit o machetă din diferite plante.

O altă activitate care a rămas în memoria celor mici a fost confecționarea bărcuțelor cu vise care au plecat pe apele râului spre a fi îndeplinite și căldura focului de tabără care a încălzit inimile celor mici făcându-i să se simtă viteji ca niște dragoni.
Mâncarea zilnică pregătită la ceaun a făcut ca micii bucătari să învețe să se descurce singuri în bucătărie.
Muntele a venit cu mari surprize: tortul pe care l-am primit în dar de la gazdă, proprietarul Campingului Ursuleț, care ne-a devenit un adevărat prieten, copiii spunându-i Ursuleț, micul dejun nu avea să fie atât de dulce dacă nu savuram din biscuiții magici de la prietenii noștri de la Bisou, prăjiturile de la Tosca, care au fost aduse de cei mai neașteptați oaspeți care au cucerit inimile copiilor prin simplitatea și generozitate lor. Suprizele nu s-au terminat aici: în ziua în care am urcat pe munte alături de copii au fost și prietenii Centrului, Imperia Mobiliare și TUI Travel Center, care au fost un exemplu în escaladarea înălțimilor.   Copiii s-au simțit adevărați cuceritori când au privit de la înățimea bolții cerești în jos spre acel început care părea a fi ușor, dar pe parcurs provocarea a fost mai grea dar nu și imposibilă, atât timp cât am fost împreună. Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi, cei care au dus la bun sfârșit traseul montan și au cucerit Vârful Toaca, pentru și de dragul copiilor, au fost voluntarii și prietenii Centrului.

O altă surpriză a fost din partea Supereroilor care au venit cu deviza: „Fă un copil să zâmbească!” Să știți, dragi Supereroi, că v-a reușit! Sunteți un exemplu pentru copii, vă mulțumim pentru zâmbete și speranța pe care a-ți sădit-o în sufletele micuților.

Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să ajungem la înălțimi și să împlinim vise! Pentru copii și pentru noi ați fost și sunteți în continuare Supereroi!

 

Echipa Don Bosco Iași

 

Citit 1284 ori Ultima modificare Miercuri, 16 August 2017 15:22

Calendar

« Iunie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
X

Right Click

No right click