Mângâiere pentru cei aflați în suferință și în singurătate

01 Septembrie 2017

Centrul de Îngrijire la Domiciliu Huşi a organizat în data de 29 august 2017 un picnic pentru beneficiari centrului. Alături de cele 25 de persoane vârstnice au fost prezenți 7 voluntari şi 4 aparţinători. Scopul acestei acţiuni a fost venirea în întâmpinarea vârstnicilor prin dedicarea unei zile de socializare, reflecţie şi momente recreative.

În mijlocul nostru l-am avut pe părintele Cătălin Rotăraş, vicar în parohia „Sfântul Anton” din  Huşi, care a explicat ce înseamnă singurătatea cu Dumnezeu şi fără Dumnezeu. În prezentarea sa, părintele i-a invitat pe participanți să trăiască momentele de singurătate prin rugăciune. Deseori, acestea sunt percepute ca suferinţă, însă ele sunt o oportunitate, un dar care ne ajută să fim mai uniţi cu Dumnezeu, care umple viaţa noastră. Părintele i-a încurajat pe cei prezenți ca atunci când apare  o suferinţă, o greutate fiecare să se încredinţeze lui Dumnezeu, şi astfel poate participa la convertirea persoanelor care sunt departe de El. La finalul prezentării părintele ne-a invitat să ne rugăm Sfântul Rozariu, amintindu-ne de toţi binefăcătorii şi personalul centrului de îngrijire la domiciliu.

Apoi, a urmat un moment de comuniune în care am oferit posibilitatea de a discuta în mod liber despre cele prezentate şi de a adresa întrebări referitoare la preocupările persoanelor în vârstă. Programul zilei a continuat cu activităţi recreative și cu o agapă frăţească.

Cu recunoştinţă exprimăm mulţumirea noastră faţă de toţi cei care ne-au susţinut şi continuă să ne susţină pentru a putea duce la îndeplinire misiunea şi dorinţa noastră de a fi aproape de cei bolnavi și de cei aflaţi în singurătate şi boala. Datorită ajutorului dumneavoastră reuşim să aducem în vieţile şi sufletele înaintaşilor noştri o rază de bucurie şi speranţă.

Vă mulţumim!

Ecaterina Ciobanu