Grup de suport pentru beneficiarii Centrului de Îngrijire la Domiciliu Suceava

24 August 2017

Centrul de Îngrijire la Domiciliu Suceava, program al Centrului Diecezan Caritas Iași a organizat joi, 24 august 2017 primul grup de suport destinat persoanelor vârstnice.

Această activitate face parte din proiectul Seniori activi într-o comunitate informată. Sprijin pentru seniorii noștri, cofinanțat de către Consiliul Județean Suceava. Proiectul are drept obiectiv dezvoltarea serviciilor de socializare pentru 25 de persoane vârstnice, cu scopul creșterii stimei de sine și combaterii izolării sociale, oferirea de informații și indicații privind menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate pentru beneficiarii centrului din Suceava.

Întâlnirea a început cu o scurtă prezentare a Centrului de Îngrijire la Domiciliu Suceava și a activităților din cadrul proiectului cofinanțat de Consiliul Județean Suceava - Seniori activi într-o comunitate informată. Sprijin pentru seniorii noștri.

La grupul de suport au participat beneficiari vârstnici din Suceava. Tema întâlnirii a fost Accidentul vascular cerebral, o temă de interes general. Această afecțiune este întâlnită frecvent în rândul persoanelor de vârsta a treia. Am avut plăcerea de a o avea printre noi pe doamna doctor Mihaela Cocîrlă, medic primar neurolog, bun colaborator al CID Suceava, care a ajutat participanții să afle mai multe informații despre această afecțiune. Doamna doctor a prezentat pe înțelesul tuturor ce este accidentul vascular cerebral, cum îl putem preveni și ce cum putem reacționa în cazul unui accident vascular cerebral. Pentru ca informațiile primite să fie consolidate mai bine, toți participanții au primit de la doamna doctor materiale informative.

Întâlnirea a continuat cu o sesiune de întrebări la care doamna doctor a răspuns cu mult profesionalism și răbdare.  Unii dintre beneficiarii care au suferit un AVC  sau care suferă de afecțiuni neurologice au povestit din experiența personală, pentru ca noi ceilalți să tragem învățăturile necesare și să prevenim pe cât posibil apariția bolilor.

Mulțumim participanților și colaboratorilor care au făcut posibilă această întâlnire!

 

Maria Vărvăroi

 

 

 

 

Citit 673 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 13:20

Calendar

« Februarie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
X

Right Click

No right click