D.A.R.E. - Intervenție integrată pentru copii

20 Septembrie 2017

Centrul Diecezan Caritas Iași, prin programul Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco", implementează, în perioada 1 iunie 2017 - 31 mai 2019, Proiectul DARE, un proiect de intervenție integrată, destinat copiilor din medii defavorizate.

Programul DARE este implementat în nouă locații: în Romania (Caritas Alba Iulia în comuna Ojdula, județul Covasna, Centrul Diecezan Caritas Iași în municipiul Iași și Federația Caritas Timișoara în localitatea Periam), Moldova (Florești, Edineț, Bălți), și Ucraina (regiunea Harkov, regiunea Lvov, regiunea Kiev).

DARE (Dream-Achieve-Realize-Expres) este un proiect pilot adresat copiilor, de educare și inovație socială. Bazat pe 3 piloni de bază, DARE înseamnă:

- crearea unui mediu prin care copiii să învețe în mod autonom, cu ajutorul tehnologiei, prin metoda SOLE;

- Parlamentul Copiilor care va da voce copiilor ce vor fi încurajați să dezvolte proiecte sociale în comunitate;

- Parenting, pentru dezvoltarea abilităților parentale;

- dezvoltare organizatională prin cursuri și formări destinate specialiștilor.

Grupul țintă al programului DARE, din cele 9 locații de implementare a proiectului, este format din 4178 de copii și tineri (care vor lucra cu metoda SOLE sau vor fi membri în Parlamentul Copiilor), 1067 de părinți care vor participa la ședințe de Parenting și 245 de profesori care vor lucra la clase (o zi pe săptămână) folosind metoda SOLE.

Programul promovează încrederea în faptul că toți copiii Cresc și Ating rezultate mai bune într-un mediu stimulativ care corespunde necesităților și potențialului lor individual, și creează spații pentru realizarea viselor, exprimarea opiniilor, satisfacerea nevoilor etc. Copiii au nevoie de un mediu de susținere, în care părinții, îngrijitorii și profesorii au abilități și priceperi de a le oferi Dragoste și Suport, interacționând cu ei și încurajând copiii într-un mod pozitiv, care îi ajută să dezvolte relații emoționale stabile. Nu în ultimul rând, organizațiile implicate trebuie să-și dezvolte capacitățile de a asigura Impactul și Durabilitatea ecosistemului social înconjurător, și de a produce impact pe termen lung prin intervenții sustenabile.

Mai multe informaţii privind acest proiect puteţi obţine la telefon 0729550070, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoană de contact:  Hurduc Mihaela, coordonator local.

Citit 503 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Septembrie 2017 14:57