Grup de suport - Un stil de viață sănătos, la vârsta a treia

22 Septembrie 2017

Miercuri, 20 septembrie 2017, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași s-a desfășurat un grup de suport pentru persoanele vârstnice. Această activitate face parte din proiectul finanțat de Consiliul Județean Iași, „Sprijin integrat pentru vârstnici”.

La întâlnire au participat membrii echipei CID Iași: Alina Buraga, asistent medical și Ioana Mihăilă, asistent social, cât și beneficiari reprezentanți ai persoanelor vârstnice din comunitate. Tema discuției a pus accent pe adoptarea unui stil de viață sănătos la vârste înaintate, cu scopul dobândirii de noi informații în domeniu, dar și împărtășirii de trăiri și experiențe personale.

Activitatea a început cu un scurt joc de cunoaștere, cu scopul de a-i determina pe beneficiari să se simtă mai confortabil în cadrul discuțiilor lansate. S-a făcut o prezentare a proiectului „Sprijin integrat pentru vârstnici”, a temei ce se dorește a fi discutată, dar și a scopului și a obiectivelor întâlnirii.

În urma prezentării realizate cu ajutorul schemelor și a unui model de piramidă a nevoilor în adoptarea unui stil de viață sănătos, s-au lansat discuții pe baza tematicii propuse, participanții fiind liberi să intervină în momentul în care situația le-a cerut acest lucru, ei socializând și împărtășind experiențe personale ori experiențe cunoscute și trăite de către cei din jur.

S-a putut trage și o concluzie pe baza discuțiilor, aceea că variantele de adoptare a unui stil de viață sănătos erau în mare deja cunoscute, însă în rutina zilnică o parte din ele se pierd, odată cu oboseala, stresul, activitățile casnice etc. Nu în ultimul rând, beneficiarii au oferit un feedback constructiv, exprimându-și dorința de a participa în continuare la activitățile proiectului, fiind interesați de subiectele propuse.

Ioana Mihăilă, asistent social

Citit 733 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 12:00