Bacău- Analiza nevoilor persoanelor vârstnice

09 Octombrie 2017

Centrul Diecezan Caritas Iași organizează, în colaborare cu Consiliul Județean Bacău, CONFERINȚA REGIONALĂ cu tema: ANALIZA NEVOILOR PERSOANELOR VÂRSTNICE ÎN RAPORT CU OFERTA DE SERVICII OFERITE LA NIVEL JUDEȚEAN ȘI A POLITICILOR DESTINATE ACESTORA.

Conferința regională se va desfășura miercuri, 11 octombrie 2017, ora 11.00, la sediul Consiliului Județean Bacău din str. Calea Mărășești, nr. 2, în sala mare. Sunt invitați reprezentanți ai administrației publice locale și ai instituțiilor locale și județene care desfășoară activități pentru vârstnici.

Scopul acestei întâlniri va fi acela de a face o analiză a nevoilor persoanelor vârstnice, în raport cu oferta de servicii oferite la nivel județean, dar și a politicilor pentru vârstnici.

Această activitate se desfășoară în cadrul proiectului SERVICII INTEGRATE PENTRU VÂRSTNICI, finanțat de Consiliul Județean Bacău.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

Obiectiv 1: Creşterea calităţii vieţii pentru un număr de 30 de beneficiari, lunar, prin oferirea de servicii de îngrijire la domiciliu, atât sociale cât şi medicale, în decursul a 4 luni.

Obiectiv 2: Dezvoltarea serviciilor de socializare pentru 130 de persoane vârstnice și crearea unei rețele de voluntari pentru oferirea de servicii de socializare adresate persoanelor vârstnice, pe o perioadă de 4 luni.

Obiectiv 3: Dezvoltarea de servicii de informare și suport pentru 20 de membri ai familiilor ce au în îngrijire persoane vârstnice dependente, pe perioada de implementare a proiectului.

Obiectiv 4: Colaborarea cu actorii sociali importanți din județul Bacău care desfășoară activități în sprijinul persoanelor vârstnice și creșterea  gradului de informare a populației  privind drepturile persoanelor vârstnice și serviciile ce pot fi accesate în cadrul comunității.

Prin scrierea și implementarea acestui proiect Centrul Diecezan Caritas Iași își dorește să dezvolte și să diversifice serviciile destinate persoanelor vârstnice. Personalul implicat în acest proiect va avea oportunitatea să desfășoare activități cu un impact puternic asupra grupului țintă direct și a comunității. Organizația își va consolida rolul de actor implicat în acțiuni de intervenție la nivel local pentru diminuarea efectelor sărăciei și îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice.

Mai multe informații puteți găsi la sediul Centrului Diecezan Caritas Iasi din str. Sărărie nr. 134, manager proiect – Maftei Anca Diana, telefon: 0232 210 085.

Citit 637 ori