SESIUNE FORMARE SPECIALIȘTI 1-2 SEPTEMBRIE 2017

03 Septembrie 2017

În perioada 1-2 septembrie 2017, s-a desfășurat sesiunea de formare a specialiștilor care lucrează în domeniul asistării persoanelor vârstnice din județul Iași. Inițiatorul proiectului a fost Centrul Diecezan Caritas Iasi prin activitățile finanțate în cadrul proiectului „Sprijin Integrat pentru vârstnici” finanțat de Consiliul Județean Iași, și care se desfășoară în perioada 1 august – 30 octombrie 2017.

Au participat 50 de specialiști asistenți medicali, asistenți sociali, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, kinetoterapeuti. Aceștia activează în domeniul asistării persoanelor vârstnice sub diverse forme: Centre de Îngrijire la Domiciliu, Cămine de bătrâni, Centre de zi.
         Programul a cuprins următoarele tematici: comunicarea organizațională și comunicarea cu persoana vârstnică, acordarea îngrijirilor persoanelor asistate (vârstnici, persoane imobilizate la pat sau la domiciliu), îngrijiri speciale ale bătrânilor asistați, discuții în grupuri mici – formate din specialiști de același tip (asistenti sociali, asistenti medicali, îngrijitori la domiciliu, etc.) – provocări în activitatea de zi cu zi, strategii de dezvoltare a programelor destinate asistării persoanelor vârstnice în România, Concluzii și planuri de viitor.

Manager proiect
Antonina Dogariu