Excursie de toamnă

31 Octombrie 2017

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, am descoperit frumusețea care ne înconjoară și am exclamat împreună cu psalmistul: Într-devăr, mari lucruri a făcut Domnul pentru noi; inima ne este plină de bucurie! (Ps.125,3).

Împreună cu beneficiarele Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, cu surorile din Congregatio Jesu, cu coordonatorul social, Andrei Ioniță și cu Directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, Pr. Egidiu Condac, am fost într-o excursie de o zi, în care au vizitat mai multe obiective turistice.

Această zi frumoasă ne-a oferit ocazia să mergem la Sanctuarul Marian de la Cacica, orașul Radauți, unde am avut posibilitatea de a vizita Centru Social de zi și Gradinița „Maria Ward”, a surorilor din Congregatio Jesu, apoi am vizitat Grădina Zoologică din Rădăuți, Mănăstirea Putna, Chilia lui Daniel Sihastrul și satul Marginea, unde am avut ocazia să admiram lucrările meștesugarilor români din zonă.

Dincolo de toate acestea, m-a impresionat mult faptul că pe timpul zilei a persistat bucuria și mulțumirea fiecărei beneficiare. Un lucru deosebit am notat la ele, după ce am vizitat Sanctuarul de la Cacica: prezentarea sanctuarului de către Pr. Mitică și mărturia dînsului au rămas ca un ecou pentru toate beneficiarele. Părintele le-a vorbit despre importanța rugăciunii într-un eveniment important din viață, rolul pe care îl are rugăciunea și ce rol ocupă Dumnezeu în viața nostră. Aceste cuvinte au trezit în ele spiritul conștientizării prezenței lui Dumnezeu, a puterii rugăciunii și să nu dispere în fața suferințelor.

Această zi, cu o atmosferă de toamnă, mi-a lăsat o amintire plăcută datorită frumuseții naturii, în care se regasește aspectul dealurilor cu pădurile și coloritul frunzelor, ca pe un covor cusute, a satelor pe care le-am întâlnit pe parcursul drumului și a bunei dispoziții din partea beneficiarelor. Toate aceste locuri ne-au făcut să ne simțim bine și să-i mulțumim Domnului pentru toate câte ni le-a dat. Să prețuim ceea ce primim și să dăm valoare lucrurilor pe care le întâlnim în viața nastră.

Sr. Bernarda Frâncu CJ,

Pedagog social la Centrul de Plasament „Sf. Iosif”

Citit 77 ori