Imprimă această pagină

„Sprijin integrat pentru vârstnici”-final de proiect, început de drum

31 Octombrie 2017

Proiect finanțat de Consiliul Județean Iași

„SPRIJIN INTEGRAT PENTRU VÂRSTNICI”

 

Prin proiectul „Sprijin integrat pentru vârstnici”, Centrul Diecezan Caritas Iași a dezvoltat și diversificat serviciile destinate persoanelor vârstnice. Personalul implicat în acest proiect a desfășurat activități cu un impact puternic asupra grupului țintă direct și asupra comunității. Organizația și-a consolidat rolul de actor implicat în acțiuni de intervenție la nivel local pentru diminuarea efectelor sărăciei și îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice.

Scopul principal a fost atins. Prin dezvoltarea serviciilor destinate persoanelor vârstnice din județul Iași, în vederea îmbunătățirii calității vieții, am combătut excluziunea socială și am crescut accesul la servicile socio-medicale.

La nivel regional, serviciile oferite persoanelor vârstnice și numărul de colaboratori implicați în rezolvarea problemelor comunității, au crescut, devenind astfel mult mai vizibili.

S-a creat o rețea a asociațiilor care au ca activitate specifică îngrijirea vârstnicilor. Scopul acestei rețele este de colaborarea și susținere reciprocă a  activităților socio-caritative desfășurate la nivel regional pentru persoanele vârstnice prin organizarea de cursuri, evenimente caritabile, sesiuni de informare, etc.

S-a îmbunătățit colaborarea cu actorii sociali importanți din județul Iasi care desfășoară activități în sprijinul persoanelor vârstnice și creșterea  gradului de informare a populației  privind drepturile persoanelor vârstnice și serviciile ce pot fi accesate în cadrul comunității.

Este final de proiect dar un început de drum. Un drum mai bun, mai vizibil și mai implicat în acțiuni de intervenție la nivel local pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice.

 

Citit 520 ori
X

Right Click

No right click