Ce este nutriția? Grup de suport cu beneficiarii și voluntarii Centrului de Resurse pentru Familii

20 Noiembrie 2017

                Joi, 16.11.2017, beneficiarii și voluntarii Centrului de Resurse pentru Familii, program integrat în cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii al Centrului Diecezan Caritas Iași au avut parte de un nou grup de suport sub egida unui stil de viață sănătos, activitate în cadru căreia ne-am putut familiariza cu termenul și conceptul de nutriție, venit împreună cu avantajele și dezavantajele menținerii unui echilibru între ceea ce vedem zilnic în jurul nostru la nivel de alimentație și ce alegem să consumăm.

                Doamna Elena Panaite Jorovăț, specialist în nutriție și nou voluntar al Centrului Diecezan Caritas Iași a fost cea care a lansat această nouă temă, stârnind astfel interesul participanților și provocându-i să-și analizeze propriile obiceiuri alimentare, pentru ca fiecare persoană în parte să își dorească să tindă spre un stil de viață sănătos.

Tema întâlnirii a fost aleasă atât din dorința beneficiarilor și a voluntarilor de a afla noi informații în acest sens, cât și pe baza observațiilor realizate de-a lungul timpului, reieșind astfel nevoia unei serii de discuții adaptate vârstei și statutului beneficiarilor cu scopul dezvoltării unui mecanism de acțiuni zilnice.

Am discutat atât despre conceptul de nutriție, diferit de cel al alimentației, despre celule, boli frecvent întâlnite, despre obiceiurile alimentare și totodată despre alimentația sănătoasă și cea nesănătoasă, aflând astfel că 75% din bolile omenirii sunt provocate tocmai de lipsa acesei alimentații sănătoase, de lipsa proteinelor, glucidelor, lipidelor etc de care corpul uman are atâta nevoie pentru a face față solicitărilor zilnice venite și din partea noastră ca indivizi și din partea societății în care trăim.

Grupul de suport „Ce este nutriția?” face parte din seria întâlnirilor aplicate în cadrul proiectului „De la familii pentru familii”, finanțat de S.C. Conex Distribution S.A. în perioada septembrie – decembrie 2017. Proiectul are ca scop principal dezvoltarea unui program de integrare socială bazat pe consiliere și suport, viață activă, implicare în propria familie și în comunitate și dezvoltarea abilităților de viață pentru membrii familiilor beneficiare, cât și pentru voluntarii centrului, prin oferirea de sprijin necesar și activități specifice.

 

Cristian Ioana – asistent social/coordonator Centrul de Resurse pentru Familii.

 

Citit 904 ori

Calendar

« Iulie 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
X

Right Click

No right click