Formare profesională – Curs protecția copilului

23 Noiembrie 2017

În perioada 21-22 noiembrie 2017, un grup de 5 angajați ai Centrului Diecezan Caritas Iași au participat la un workshop pe tema Protecției copilului. Activitatea a avut loc la București, formatori fiind cei de la CRIC – din Republica Moldova. Organizația Child Rights Information Center Moldova a conceput 2 zile de formare care au avut drept scop sprijinirea organizațiilor prezente în a-și contura o politică de protecție a copilului, adaptată realității organizaționale și în complementaritate cu categoriile de beneficiari cu care fiecare lucrează.

Această activitate face parte din seria de formări din cadrul proiectului DARE, proiect în curs de implementare în parteneriat cu Caritas Austria. Finalitatea acestui workshop este aceea de a îmbina procedurile organizaționale cu ceea ce înseamnă protecția copiilor, iar organizațiile să își dezvolte capacitatea de a spijini și proteja beneficiarii prin norme și reguli clare, de sesizare, evaluare și raportare a unor cazuri de încălcare a drepturilor copiilor.

Protecția copiilor este un domeniu vast care este la incidența dintre educarea familiei și a altor actori sociali cu care copiii intră în contact. Aceast workshop a reușit să aducă noțiunile generale și uneori vagi la noțiuni specifice, la instrumente clare și la acțiuni care să aibă o finalitate clară.

În urma acestei activități de formare, Centrul Diecezan Caritas Iași va avea parte de o echipă care se va ocupa îndeaproape de protecția copilului, va fi desemnat un coordonator care va promova interesul superior al copiilor și va sprijini angajații să conștientizeze fenomenul și importanța unei Politici de Protecție a Copilului în organizație.

Hurduc Mihaela – Coordonator Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Iași, Coordonator local proiect DARE

Citit 473 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2017 13:54