Caritas Iași la moment de bilanț

15 Decembrie 2017

Joi, 14 decembrie, a vut loc, în Aula „Anton Durcovici” a Catedralei Romano-Catolice „Sfânta Fecioară Maria, Regină" Iași, acțiunea de prezentare a realizărilor din anul 2017 și de mulțumiri adresate colaboratorilor.

Așa cum a prezentat colega noastră, Mihaela Condac, moderatoarea evenimentului, am fost onorați cu prezența PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, a domnului Marius Gabriel Gheorghiță, vicepresedintele CJ Bacău, a doamnei Ciuraru Pal Cristina, primarul comunei Faraoani-județul Bacău, a doamnei Victoria Iulișca, primarul comunei Pârgărești-județul Bacău, a domnului Vasile Tiron, director Direcția Relații Publice din cadrul Primăriei Iași, a reprezentanților autorităților locale și ai instituțiilor publice, și nu în ultimul rând cu prezența colegilor din mediul ONG și de la Centrele Caritas din toată zona Moldovei, preoții colaboratori si reprezentanții Congregațiilor religioase.

După rugăciunea de deschidere, oficiată de către PS Petru Gherghel, a urmat cuvântul de deschidere adresat de către Directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, pr. Egidiu Condac:

„În anul 2017, activitatea Centrului nostru a avut ca prim obiectiv Îmbunătățirea calității serviciilor sociale existente, pentru a putea fi mai aproape de cei aflați în nevoi și de a răspunde cât mai repede și mai bine solicitărilor acestora. Însă, îmbunătățirea serviciilor nu se poate face fără o echipă motivată și capabilă și fără o stabilitate financiară. De aceea activitățile sociale au mers în paralel cu formarea și perfecționarea continuă a personalului angajat, cu activități de strângere de fonduri și cu promovarea imaginii C.D.Caritas Iași prin intermediul programelor sociale.”

A urmat vizionarea unui film cu imagini grăitoare, în care s-a rezumat un an din viața noastră și a beneficiarilor noștri, dar și cu proiectele de viitor.

„Caritas face credibilă misiunea bisericii, iar biserica vă mulțumește pentru activitatea pe care o desfașurați”, a declarat PS Petru Gherghel, în cuvântul său.

Îi mulțumim și noi pentru sprijinul pe care ni-l acordă și îl rugăm să ne însoțească în continuare cu rugăciunea sa și cu gândul bun.

Activitatea caritativă a Centrului Diecezan Caritas Iași a fost recunoscută și de către Primăria Iași, prin decernarea unei diplome, prin intermediul domnului Vasile Tiron, director Direcția Relații Publice din cadrul Primăriei Iași. Vă mulțumim și pe această cale și sperăm să rămânem uniți și pe mai departe în slujba celor care au nevoie de sprijin.

Domnul Marius Gabriel Gheorghiță, vicepreședintele CJ Bacău, ne-a transmis salutul său și recunoștința pentru activitățile pe care le desfășurăm și ne-a amintit că oamenii politici trebuie să lucreze în folosul comunității și să susțină proiectele pentru cei nevoiași.

Și pentru că mai sunt doar câteva zile până la săbătoarea de Crăciun, de la acest moment festiv nu puteau să lipsească colindătorii. Copiii de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” au fost nerăbdători să ne colinde.

Dar ei nu au fost fost singurii colindători. Voluntarele Ana Veronica Mihoc și Andreea Miller, studente în anul I la Conservator, au dat glas minunat colindelor.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul anului 2017, de activitățile noastre și implicit de beneficiarii programelor noastre.

Mulțumim donatorilor, sponsorilor, partenerilor, voluntarilor și tuturor binefăcătorilor!

Centrul Diecezan Caritas Iaşi vă doreşte să celebraţi Naşterea Mântuitorului cu credinţă reînnoită, care să dea roade de pace, mulţumire şi armonie. Noul an să fie plin de binecuvântarea Domnului, sub semnul speranţei şi al bucuriei, iar timpul, primit ca dar al lui Dumnezeu, să fie trăit în caritate atentă faţă de aproapele.

S-a terminat un capitol, dar cartea rămâne deschisă în continuare! Se termină un an calendaristic, dar activitatea noastră de caritate continuă!

Citit 421 ori