Iași - Zi de reculegere pentru personalul medical și social

16 Decembrie 2017

Sâmbătă, 15 decembrie 2017 la Casa Surorilor Providenței s-a desfășurat o zi de reculegere pentru personalul medical și social. Aceasta a fost organizată de Oficiul pentru Pastrorația Bolnavilor din cadrul Diecezei de Iași și Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu” al Centrului Diecezan Caritas Iași. Au participat cadre medicale și sociale, care lucrează în spitale și în structurile socio-caritative din Dieceza de Iași. Grupul a fost însoțit de pr. Eugen Robu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Bolnavilor.

Ziua a început în capela surorilor, unde pr. Eugen Robu a prezentat prima meditație, Valoarea vieții umane. Părintele spunea că viaţa umană apare ca cel mai măreţ mister din ordinea lucrurile existente. Viaţa este, de la început, un dar care îi este încredinţat omului din bunăvoinţa lui Dumnezeu, care a dorit să aibă în om un interlocutor căruia să-i poată comunica iubirea sa veşnică. În timp ce primeşte viaţa ca dar, omul devine colaboratorul Creatorului pentru realizarea deplină a vieţii sale conform planului originar.

Apoi, am avut bucuria de a fi încântați de un grup de artiști, de la Filarmonica din Iași, care au susținut un concert din opera lui J.S. Bach - Arii din cantate pentru tenor, flaut, violoncel și clavecin.

Sfânta Liturghie a fost în centrul zilei. Uniți în jurul altarului participanții au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul anului.

După amiază, pr. Eugen Robu la a doua meditație ne-a vorbit despre Viața ca slujire. Părintele i-a invitat pe participanți să-i ceară lui Isus milostiv, prin mijlocirea Mariei, să fie dispuși la  slujirea celor nevoiași și în mod concret a fraților noștri bolnavi. Înțelepciunea inimii înseamnă a sta cu fratele. Timpul petrecut alături de cel bolnav este un timp sfânt. Înțelepciunea inimii înseamnă a ieși din sine spre fratele care are nevoie de noi. Înțelepciunea inimii înseamnă a fi solidari cu fratele fără a-l judeca. Caritatea are nevoie de timp, timp pentru a-i îngriji pe cei bolnavi și timp pentru a-i vizita.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu procesiunea de aprindere a celei de a treia lumânări din Advent și un moment de adorație euharistică.

Adriana Ianuș

Citit 39 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 15:41