Comunicat de presă finalizare proiect „De la familii pentru familii”

22 Decembrie 2017

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, prin intermediul Centrului de Resurse pentru Familii, program integrat în cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii, cu sprijinul S.C. Conex Distribution S.A., a derulat în perioada septembrie – decembrie 2017 un proiect ce a venit în sprijinul familiilor defavorizate aflate în situații de risc, proiect ce s-a intitulat sugestiv „De la familii pentru familii , având ce are ca grup țintă 30 de familii beneficiare și membrii acestora, dar și 10 voluntari ce s-au evidențiat prin implicare constantă.

Scopul principal al proiectului a vizat dezvoltarea unui program de integrare socială bazat pe suport și consiliere, viață activă, implicare în propria familie și în comunitate și dezvoltarea abilităților de viață pentru membrii familiilor beneficiare, cât și pentru voluntarii centrului, prin oferirea de activități specifice.

Cu finanțarea venită din partea S.C. Conex Distribution S.A., în cadrul proiectului „De la familii pentru familii” am intervenit în rândul beneficiarilor prin realizarea de grupuri de suport, dezvoltând totodată servicii de sprijin și consiliere psihologică acolo unde este cazul, ei fiind mai apoi sprijiniți atât cu echipamente școlare dedicate copiilor, dar și cu produse de igienă personală ori pachete alimentare.

De asemenea, în cadrul proiectului, voluntarii Centrului de Resurse pentru Familii și-au dezvoltat abilitățile de implicare și lucru în echipă prin participarea la un antrenant team-building în vederea motivării acestora spre continuă dezvoltare.

Citit 347 ori

« Octombrie 2018 »