Campania 3,5%

11 Ianuarie 2018

CONTRIBUȚIA TA CHIAR CONTEAZĂ

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru o cauză nobilă!

Conform Codului Fiscal, impozitul pe salariu sau pensie ne este reţinut în fiecare lună de către bugetul statului. Din acest an, procentul de 2% s-a marit la 3.5 % pentru entitățile non-profit și unitățile de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

În fața condițiilor sociale și materiale precare, a lipsurilor cu care se confruntă și astăzi mulți semeni de-ai noștri, simțim chemarea de a ne implica, de a interveni, ca oameni, ca și creștini.

Așadar, salariații și pensionarii pot redirecționa acest impozit pentru susținerea unui caz umanitar din cadrul unei entități pe care au posibilitatea să o aleagă până la data de 15 martie 2019.

Redirecționarea a 3.5 % din impozitul pe venit este o modalitate de a arăta solidaritate față de cei săraci, persoane marginalizate social, singure sau bolnave, recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția socială. Nu costă nimic, nu are vreun impact asupra pensiei sau salariului deoarece suma oricum ar fi mers la stat.

Prin completarea formularului, puteți  contribuiți la oferirea unei mese calde pentru un copil sau să asigurați tratamentul medical pentru un vârstnic.

Procedura prin care alegem ca un procent din impozitul datorat statului să revină unei organizații non-profit sau parohii, presupune un efort minim de a completa o hârtie cu câteva date, o dată pe an și de a o trimite către o asociație sau o fundație care are nevoie de acești bani pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.

În cazul în care optați pentru ca acești bani să rămână în comunitate și nu către bugetul central, noi vă propunem să sprijiniți programele umanitare ale asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi  cu datele dumneavoastră de identificare  Declaraţia 230 o găsiţi și la sediile Caritas din Iaşi (Str.Sărărie 134, Str.Oltea Doamna Nr.3), Iugani, Hălăucești, Oțeleni - jud. Iași, Huşi - jud.Vaslui, Suceava, Săbăoani, Buruienești-jud. Neamț, Faraoani și Pârgărești - jud. Bacău.

Denumire entitate non-profit:  CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI

Cod de identificare fiscală al entităţii non-profit:  4488681

Cont bancar (IBAN):  RO36BRDE240SV08119112400

Suma corespunzătoare celor 3.5% din impozit va fi completată de către organele fiscale.

Formularul completat îl puteţi depune personal sau îl puteţi trimite prin poştă, prin scrisoare recomandată, la adresa Centrul Diecezan Caritas Iaşi, str. Sărărie, 134, 700116-Iaşi, sau la Direcţia Finanţelor Publice din localitatea de domiciliu.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Maftei Petronela (tel. 0727082348, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

Beneficiarii programelor pentru care inițiem această campanie sunt:

CENTRUL DE RESURSE PENTRU COPII ȘI TINERI „DON BOSCO” (IAȘI ȘI BURUIENEȘTI)

Redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit și contribui la oferirea unei forme alternative de educație prin consiliere psihologică, sprijin și afecțiune necondiționată, dăruirea de ajutoare materiale, o masă caldă pe zi, rechizite, hăinuțe, organizare de tabere de vară unui număr de 50 de copii proveniți din familii defavorizate.

CENTRUL DE PLASAMENT „SFÂNTUL IOSIF”

Redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit și contribui la oferirea de suport educațional, consiliere, terapie psihologică, implicare în activități recreative, culturale, suport în orientarea școlară și profesională, suport material (cazare, masă, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, resurse pentru cheltuieli personale celor 13 adolescente beneficiare provenite din familii cu situații speciale.

CENTRUL DE RESURSE PENTRU FAMILII

Redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit și contribui la sprijinirea, orientarea și creșterea calității vieții prin desfășurarea unor acțiuni cu caracter inovator care ajută la dezvoltarea condițiilor de trai, creșterea integrării și participării la viața economică și socială celor 33 de familii cu situații financiare precare.

CENTRUL DE ÎNGRIJIRE LA DOMICILIU IASI

Redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit și contribui la asigurarea asistenței sociale și îngrijirii socio-medicale specializate bătrânilor imobilizați la pat sau la domiciliu

PROGRAMUL DE INTERVENȚII ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ ȘI CALAMITĂȚI NATURALE

Redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit și ești alături de noi în sprijinirea victimelor dezastrelor naturale încă din primele ore de la producerea acestora prin suport psiho-social și donații de bunuri.

Descarcati Declaraţia 230

Descarcati instructiuni de completare