Anunt începere nou proiect la Centrul Diecezan Caritas Iași

16 Ianuarie 2018

Centrul Diecezan Caritas Iași anunață începerea proiectului ACCES – Antreprenoriat, Consiliere și Consultanță pentru o Economie Sustenabilă, având ca obiectiv principal creșterea gradului de ocupare pentru 120 de persoane din cele 6 județe aferente regiunii NE prin susținerea înființării a 60 de intreprinderi cu profil non-agricol, în mediul urban, precum și îmbunătățirea competențelor antreprenoriale pentru 360 de persoane.

Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează pe o perioadă de 36 de luni, având un buget de 14.310.085,94  lei.

În cadul proiectului 360 de persoane din județele Iași, Bacău, Suceava, Botoșani, Vaslui și Neamț vor participa la cursuri de antreprenoriat urmând ca 60 dintre acestea să fie selectate în urma unui concurs pentru a primi o subvenție de aproximativ 40.000 Euro pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri.

Grupul țintă al proiectului este format din:

• șomeri,
  • persoane inactive,
  • salariați,
  • alte categorii de persoane care își propun să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban
  • persoane care la momentul înscrierii să nu fie acționari majoritari într-o firmă

Printre activitățile principale împlementate în cadrul proiectului se numără:

• Organizarea evenimentelor și conferințelor pentru promovarea proiectului
  • Cercetarea si promovarea bunelor practici in antreprenoriat
  • Formare antreprenoriala
  • Informarea beneficiarilor cu privire la programul de formare antreprenoriala, la metodologia de selectie a grupului tinta si, ulterior, a planurilor de afaceri ce vor fi sprijinite in cadrul proiectului
  • Selectarea grupului tinta ce va participa la cursurile organizate in cadrul programului de formare antreprenoriala
  • Servicii de consiliere si sprijin antreprenorial
  • Selectarea planurilor de afaceri ce vor fi finantate in cadrul proiectului
  • Efectuarea de stagii de practica
  • Implementarea planurilor de afaceri finantate din fonduri FSE
  • Programe de monitorizare a functionarii, dezvoltarii și sustenabilității afacerilor finantate

Acest proiect va avea un impact major asupra dezvolatării regiunii NE deoarece vor fi înființate 60 de noi firme care vor genera 120 de locuri de muncă.

Cei interesati sa facă parte din grupul țintă al proiectului sunt rugați să acceseze pagina noastra de web: www.caritas-iasi.ro și facebook: https://www.facebook.com/caritasiasi, unde vom posta toate conditiile de inscriere, sau telefonic, manager proiect Radu Onisoru 0766 108 154, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Mult succes echipei de implementare!

Citit 2544 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2018 11:24