Susține cu 2% pentru că îți pasă 100%

31 Ianuarie 2018

Centrul Diecezan Caritas Iaşi acţionează în Dieceza de Iaşi de peste 27 de ani în domeniul serviciilor sociale comunitare, având drept scop caritatea creştină.

În anul 2017 au primit sprijin din partea organizaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi un număr de: 50 de copii, beneficiari direcți ai celor două centre de resurse pentru copii și tineri „Don Bosco”, 13 copii și tineri beneficiari ai Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, 40 de familii- beneficiare ale Centrului de Resurse pentru Familii, peste 1200 de persoane vârstnice sprijinite în cadrul programului de servicii de îngrijire la domiciliu, peste 2000 de beneficiari indirecți- care au participat la diferite activitati educaționale și recreative, campanii de sensibilizare sau care au primit un sprijin material.

Prin intermediul campaniei “Susține cu 2% pentru că îți pasă 100%”, ce se desfăşoară până pe 25 mai 2018, puteţi să ne susțineți să ajutăm la rândul nostru pe cei care au cea mai mare nevoie de sprijin.

Fiecare salariat și pensionar, care plăteşte impozit la stat poate să direcţioneze 2% din acest impozit prin completarea unui simplu formular - declaraţia de venit.

Conform Codul Fiscal, impozitul pe salariu sau pensie v-a fost deja reţinut în fiecare lună din anul 2017. În cazul în care optați pentru ca acești bani să rămână în comunitate, noi vă propunem să sprijiniți programele umanitare ale asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, altfel vor merge către bugetul central şi se pot pierde. Decizia vă aparţine în totalitate.

Redirecționarea acestor 2% din impozitul pe venit poate fi considerată o dovadă de responsabilitate socială, de spirit civic și caritabil.

Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi formularele oficiale: declaraţia 230 (dacă aţi avut în 2017, venituri numai din salariu sau din pensia brută peste 1050 lei) sau declaraţia 200 (dacă aţi avut în 2017 venituri atât din salariu, cât şi din alte surse sau numai venituri din alte surse: activităţi independente, drepturi de autor etc.).

Declaraţia 230 o găsiţi la sediile Caritas din Iaşi (Str.Sărărie 134, Str.Oltea Doamna Nr.3), Iugani, Hălăucești, Răchiteni, Oțeleni-jud. Iași, Huşi-jud.Vaslui, Suceava, Săbăoani, Buruienești-jud. Neamț,  Faraoani, Pârgărești, jud. Bacău.

În declaraţiile oficiale completaţi rubricile: Datele dumneavoastră de identificare şi Datele de identificare ale entităţii non-profit:

Denumire entitate nonprofit:
CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI

Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit:

Cont bancar (IBAN):
RO36BRDE240SV08119112400

Suma corespunzătoare celor 2% din impozit va fi completată de către organele fiscale.

Formularul completat îl puteţi depune personal sau îl puteţi trimite prin poştă Direcţia Finanţelor Publice din localitatea de domiciliu, până la 25 mai 2018.

În situația în care nu aveți posibilitatea să depuneți personal formularul, aveți oportunitatea să împuterniciți un angajat al asociației Centrul Diecezan Caritas Iași să depună formularul în numele dumneavoastră.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Ursan Mariana (tel. 0232/210085 şi 0729/550049) sau prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citit 169 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 13:25